Запечена качка з яблуками цілком у фользі в духовці

Запечена качка з яблуками цілком у фользі з часником і гірчицею в духовці простий рецепт. Щороку 31 грудня, у мене на столі «Качка з яблуками» Запечена качка – чудове м’ясне блюдо для новорічного столу. Готувати її можна по-різному, але я завжди роблю з яблуками, качине м’ясо відмінно поєднується з цим фруктом. Завдяки тривалому маринаду, м’ясо стане м’яким і ніжним, ну а яблука 🍎 додадуть неповторний смак. Готується майже добу, але це за рахунок маринаду.

Інгредієнти

✅ Качка
✅ Яблука 4-5 шт
✅ Часник 2-3 зубчики
✅ Гірчиця 1 ст. ложка
✅ Соєвий соус-3 ст. ложки
✅ Оливкова олія 1 ст. ложка
✅ Перець 1/4 чайної ложки
✅ Сіль 1/4 чайної ложки

Запечена качка з яблуками цілком у фользі в духовці покроковий рецепт

1. Качку добре моєму зовні і всередині. Обсушуємо тушку від зайвої вологи за допомогою паперового рушника. Робимо маринад. З’єднуємо гірчицю і оливкове масло, ретельно перемішуємо. Додаємо подрібнений часник, сіль і перець. Вливаємо соєвий соус і перемешиваем.
2. Добре змащуємо качку зовні і всередині. Кладемо її у фольгу, щільно закриваємо і відправляємо в холодильник на 12-24 години, чим довше тим краще. Періодично переворачиваем.
3. Перед тим, як ставити в духовку, начиняємо качку з яблуками. Я завжди роблю по-різному, можна розрізати на 4 частини, можна цілком. Товстою голкою з подвійною ниткою зашиваємо отвір. Це утримає всі соки всередині, і м’ясо точно буде сочным.
4. Качку відправляємо в розігріту духовку (180 градусів) на 70-80 хвилин. У процесі приготування 2-3 рази дістаємо з духовки, відкриваємо верх фольги, ложкою черпаємо витопився жир і зверху поливаємо нашу тушку.
5. Готовність перевіряємо протикаючи саму товсту частину грудинки, сік повинен бути прозорим. Подаємо до столу. Приємного аппетита.