Домашня долма з фаршу і листя винограду

Домашня долма з фаршу і листя винограду простий рецепт. Вікно в спальні обвив виноград, і от прокидаюся вранці дивлюся у вікно і не розумію чому ця думка не прийшла мені в голову раніше. У дворі росте головний інгредієнт для долми, могла за літо зробити її вже 10 разів. Ні в якому разі не претендую на автентичність рецепта, прошу не кидати каміння. Пропоную вам варіант наповнення фаршу спеціями як на мою думку виходить смачно.

Інгредієнти

На 4-5 порцій:

🍃~60 листя винограду (~250 р.)
🥩750-800 р. фаршу (у мене телятина)
🧅350 р. цибулі (1 велика або дві середні)
🧈40 р. вершкового масла
🍚100 г. рису в сирому вигляді
🥄1 ч. л. з гіркою хмелі-сунелі
🥄1 ч. л. коріандру
🌱1/2 пучка петрушки
🌿1/2 пучка кропу
☘️1/2 пучка кінзи (за бажанням)
🧄5-6 зубчиків часнику
🥄1/2 ч. л. свіжий.мовляв.чер.пер.
🧂7 р. солі (~1 ч. л.)
🌶перець чилі за бажанням
💧200 мл води
💦+ 500 мл для варіння

Домашня долма з фаршу і листя винограду покроковий рецепт

1. Листя винограду залити окропом на 5-10 хвилин. Воду злити. Рис залити окропом на 30 хвилин. Воду злити. На гарячу сковороду покласти вершкове масло, додати дрібно нарізану цибулю. Закрити кришкою, тушкувати на середньому вогні 5 минут.

2. У фарш покласти рис, кріп і петрушку, сіль, подрібнений часник, хмелі-сунелі, коріандр, перець, чилі за бажанням, тушкований цибулю, воду. Гарненько замісити фарш Чайну ложку фаршу покласти на широку частину листа, завернуть.

3. Викласти долминки в каструлю щільно один до одного. У мене вийшло в два шари Зверху накрити листям винограда.

4. А так само покласти тарілку замість вантажу. Посолити тарілку, на сіль влити воду. Тушкувати на середньому вогні 1 годину. Подавати з мацоні або сметанкой.

Відео рецепт 👇