Запечена камбала цілком з картоплею в духовці Гордона Рамзі

Як смачно зробити Запечену камбалу цілком з картоплею в духовці Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Запечена камбала – рецепт з книги “Bread Street Kitchen” Гордона Рамзі.
Подаючи гостям рибу, запечену, ви завжди робите на них враження, В ресторані ми готуємо таким способом камбал-помб. але цим же способом можна запекти звичайну камбалу або палтуса, важливо лише пам’ятати, що час їх приготування буде.

Інгредієнти

залежати від розміру і толшины риби.

На 4 порції:

4 картоплини (близько 700 м), неочищених
50 мл оливкової олії першого віджиму
1 цільний Бриль, близько 800 р-1 кг, очищений (можна замінити великий камбалою)
4 гілочки чебрецю
3 зубчики часнику, нарізаних скибочками
50 мл білого вина
Морська сіль і мелений чорний перець

Запечена камбала цілком з картоплею в духовці Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 200°С. Вимийте дві картоплини, потім з допомогою мандоліни або дуже гострого ножа наріжте кожну дуже тонко. Покладіть скибочки в миску з дрібкою солі і 1 столовою ложкою масла, потім залиште на 10 хвилин. Візьміть залишилися дві картоплини і очистіть їх. Кожну нарізати кубиками по 1 см, потім покласти в миску з рештою оливковою олією, добре посолити, поперчити і перемешать.
2. Покладіть рибу в гілочку чебрецю і третина скибочок часнику, потім приправте рибу всередині і зовні сіллю і перцем. Відкладіть в сторону половину красивих, більш дрібних скибочок картоплі – вони будуть для імітації луски риби. Помістіть залишилися скибочки на дно форми для запікання з антипригарним покриттям (якщо лист не антипригарний, вистелити її пергаментом).
3. Покладіть рибу зверху, потім розкладіть залишився нарізану картоплю на рибу внахлест, щоб вони нагадували луску. Розкладіть нарізану кубиками картоплю навколо риби, потім посипте залишилися чебрецем і часником. Додайте 50 мл води і вино в деко. Готуйте в духовці 30-40 хвилин, поки риба не просмажиться, а картопля не стане красивим і золотистым.
4. Вийняти з духовки, зняти картоплю з верхньої частини риби, потім акуратно зняти філе з риби. Використовуючи гострий рибний або філейний ніж, надріжте середину риби від голови до хвоста, і зніміть філе Подавайте рибне філе разом з картоплею. Налийте трохи соусу, що залишився на підносі для смаження, поверх риби. Подавайте з салатом і цитрусової заправкой.
5. COBET. Щоб приготувати цитрусову заправку , злегка збийте разом одну частину лимонного соку і три частини оливкової олії першого віджиму, потім приправити невеликою кількістю соли.