Сідло кролика з ньоккі Гордона Рамзі

Як смачно зробити Сідло кролика з ньоккі Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рецепт з книги “Пори року” Гордона Рамзі. Це смачне «сільське» страву, і притому стильне в подачі. Як і качку, кролика можна повільно засмажити в гусячому жирі, поки м’ясо не стане вишукано – ніжним. Коли м’ясо готове, його можна подати з домашніми картопляними ньоккі і кількома запеченими в духовці помідорами. Прекрасне блюдо до неспішної обіду.

Інгредієнти

На 4 порції, як основне блюдо:

Одне сідло кролика вагою приблизно 500 р
1 ст. л. оливкової олії
Листя 1 гілочки свіжого розмарину, подрібнити
400 г гусячого жиру
Суміш салатних листків, для прикраси
Морська сіль і мелений чорний перець

Для ньоккі:
2 великі картоплини сорту «дезіре» або «маріс пайпер» по 400 г кожна
160 г борошна
1 ч. л. дрібної морської солі
1 яйце
По 1 ст. л. рубаної зелені петрушки і базиліка
3-4 ст. л. оливкової олії

Сідло кролика з ньоккі Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Візьміть 2 довгих філе з сідла кролика. Туго замотайте в плівку і поставте в холодильник на 24 години. На наступний день розмотайте філе і злегка змастіть оливковою олією, потім пос: посипте поверхню невеликою кількістю солі і рубаними листям розмарину. Залиште на годину. Помістіть м’ясо кролика і гусячий жир в невеликий сотейник з товстим дном.
2. Доведіть до кипіння, потім пригвинтіть вогонь до мінімуму – чим нижче, тим краще. Готуйте 1-13/ години, можливо більше, поки м’ясо не стане розм’якшуватися. Дайте кроликові охолонути у жирі, потім вийміть і промокніть паперовим рушником. Збережіть жир для приготування інших страв. Поки кролик готується, зробіть ньоккі. Нагрійте духовку до 180 °С.
3. Запечіть картоплю протягом години до готовності (запікання висушує м’якоть). Остудіть, вийміть м’якоть, розімніть або продавіть через прес для картоплі. Змішайте з борошном, сіллю, яйцем і зеленню. Поступово додайте, інтенсивно розмішуючи, 3 ст. л. оливкової олії, поки не вийде пружне, але все ще м’яке тісто. Викладіть на посипану борошном холодну поверхню і вимішуйте, поки консистенція не стане однородной.
4. Розкачайте у формі довгої тонкої ковбаски, замотайте в плівку і дайте «відпочити». У каструлі закип’ятіть підсолену воду і додайте масло, що залишилося. Тупою стороною столового ножа (щоб ньоккі вийшли традиційної форми) розріжте ковбаску на шматочки по 3 см завдовжки (як це робиться, див. фото на с. 220).
5. Відразу викладіть на злегка киплячу воду і варіть приблизно 3 хвилини. Заздалегідь підготуйте велику миску води з льодом. Як тільки чергова партія ньоккі буде готова, вылавливайте їх шумівкою і відразу опускайте в воду з льодом. Залиште їх там приблизно на хвилину, потім злийте воду і обсушіть на паперовому рушнику. Перед подачею нагрійте гриль.
6. Підрум’яньте філе кролика з усіх боків. В цей час розігрійте в сковороді трохи олії або гусячого жиру і обсмажте відварені ньоккі протягом 3-4 хвилин, щоб вони стали хрусткими з обох сторін. Викладіть на паперовий рушник. Розріжте кожне філе кролика по діагоналі і подавайте з ньоккі, прикрасивши листям салата.