Як зробити Запечена картопля хрустка зовні і ніжний усередині? Розповім, як запікаю його я. Найважливіший момент-це розподілити картопля одним шаром на деко, не накладаючи один на одного, щоб дати можливість скоринці запектися. Не шкодувати олії. Випікати на високих температурах, якщо є на режимі конвекції. Який сорт краще картоплі вибрати? Я запікаю жовтий картоплю, з ним завжди відмінний результат. Чистити шкірку або ні? За вашим бажанням, можна картоплю добре помити і нарізати часточками з шкіркою.
Інгредієнти
•500г картоплі
•3 зубчики часнику
•гілочки розмарину, орегано (або інші спеції, пряні трави)
•сіль
•чорний перець (за бажанням)
•оливкова олія
Запечена картопля хрустка зовні і ніжний усередині покроковий рецепт
1. Картоплю за бажанням почистити і нарізати великими часточками. Викласти одним шаром на деко, додати зубчики часнику, розрізані навпіл, посолити, додати гілочки розмарину, орегано, рясно полити оливковою маслом.
2. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці переважно на режимі конвекції до рум’яності (30-40 хвилин).
3. *Час запікання залежить від розміру часточок, потужності духовки і сорти картофеля.
Відео рецепт 👇