Запечені кабачки в духовці з рисовим борошном

Чим не золоті монети?)))) Найпопулярніший кабачковий рецепт мого блогу. Як зробити найсмачніші запечені кабачки в духовці з рисовим борошном простий рецепт. Його можна адаптувати і під ПП (не моя історія😒) і не під ПП (а ось ця моя👌🏻). І на фото як раз не ПП, тому що з мааааслом).

Інгредієнти

4 невеликих молоденьких кабачка,
рисове борошно (ну ложок так 7 столових),
сіль (1 ч. л. – все на око, я пишу приблизно),
перцю можна і всяких трав-муравок.

Запечені кабачки в духовці з рисовим борошном покроковий рецепт

1. Тут секрет такої – потрібно заздалегідь ДУЖЕ добре розігріти духовку на максимальній температурі мінімум півгодини-краще годину. Якщо є камінь для випічки – ще краще. Всі гріємо разом годину. У мене при 250 град.
2. На 1 велике деко потрібно 4 невеликих молоденьких кабачочка. Так, цей рецепт для молодих екземплярів. Перестиглі я взагалі, чесно скажу, зневажаю. Вони стають сухі і волокнисті і максимум, що з ними можна зробити – це подарувати недруга) Жарт) Тим не менше – моя любов – молоді кабачки.
3. Отже, що робимо. В міцний пакет (міцний, це важливо) насипаємо рисову борошно (ну ложок так 7 столових), туди ж сіль (1 ч. л. – все на око, я пишу приблизно), перцю можна і всяких трав-муравок. Перемішуємо прям в пакеті. Далі кабачки. Моєму их.
4. нарізаємо Кільцями, 7 мм-1 див. переносимо колечка в пакет, як слід його закручуємо, щоб всередині утворився пружний повітряний міхур, і трусимо. Ідеальна паніровка готова. Викладаємо кабачки на деко на якісний пергамент. Те ж саме повторюємо з двома кабачками.
5. Далі беремо спрей-масло і збризкуємо щедро на кабачки (у кого ПП – не щедро🥲), на масло ще всяких спецій і в духовку. Відразу ж включаємо конвекцію і зменшуємо температуру до 180 град.

6. Запікаємо до рум’яної ароматною офигенной скоринки. Смачно, коли гарячі. Довго не зберігаються. Та й не вийде довго їх зберігати) Смачніше, ніж чіпси раз в 100)