Домашній холодець з яловичого мови з желатином

Друзі, а що частіше ви готуєте? Холодець або холодець? Як зробити Домашній холодець з яловичого мови з желатином рецепт простий. Я люблю і те і інше, але холодець для мене простіше і готую я його частіше, ніж холодець 👌🏼Не можу сказати, що роблю це регулярно, але якщо холодець у мене хоча б раз у рік, то холодець і того рідше 🤭😂 Так що довелося відірватися від відпочинку і написати вам рецепт 👇

Інгредієнти

Язик яловичий
1 цибулина;
1 морква;
Лавровий лист, перець горошком.
Лимонний сік 1/2 чл;
Часник 1 зубчик;
Горошок заморожений- опціонально;
Желатин 7 гр на 250 мл бульйону

Пропорції желатину читайте в інструкції на упаковці

Домашній холодець з яловичого мови з желатином покроковий рецепт

1. Мова промийте і залийте холодною водою, поставте на макс. вогонь. Дочекайтеся закипання потім зменшіть вогонь на мінімум і накрийте кришкою. Через півгодини злийте перший бульйон і ще раз залийте водою ( в ідеалі з чайника). Так само дочекайтеся закипання і зменшіть вогонь, накривши кришкою. Варіть мінімум 2 години; Іноді може знадобитися до 4-4,5 годин. За годину до закінчення варіння додайте очищену цибулину і моркву, лавровий лист і перець горошком.
2. Трохи посоліть. Готовність мови перевірте, проколовши його ножем. Він має легко входити в нього. Мова чиститься у гарячому вигляді, в раковині під краном з крижаною водою. Шкурка з нього повинна легко зніматися руками 👌🏼 ⠀ Мова остудіть ( я роблю це на балконі), потім наріжте на слайсы. Так само наріжте морковь.
3. Бульйон ( я використала близько 200 мл на 1/4 мови) процідіть через кілька шарів марлі, щоб позбутися від жиру. Якщо на смак він дуже концентрований – можна розбавити кип’яченою водою. Потім Налити в сотейник, вичавити туди часник, лимонний сік, досоліть за смаком і прогрівайте на середньому вогні близько 10 хв, потім процідіть;
4. Окремо замочіть желатин в невеликій кількості води. Введіть набряклий желатин в гарячий, Не киплячий бульйон. Прогрівайте на мед вогні до розчинення. У форму викладіть моркву і мову, трохи бланшованого горошку, залийте бульйоном. Залиште до повного застигання в холодному місці 😉