Запечені картопляні човники з куркою, грибами і сиром

Зберігайте рецепт простого смачної вечері, підійде як для сім’ї, так і на святковий стіл 😍 Як зробити Запечені картопляні човники з куркою, грибами і сиром рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Я готувала багато, вам напишу інгредієнти на 10 човників.

🔸картопля – 5 шт.
🔸Цибуля – 1 шт.
🔸️Часник – 1 зуб.
🔸Куряче філе – 250 гр.
🔸️Гриби – 300 гр.
🔸Сіль, перець – за смаком
🔸Сир – 100 гр в начинку + 100 гр на посипання

Запечені картопляні човники з куркою, грибами і сиром покроковий рецепт

1. Картоплю ретельно миємо, обсушуємо, робимо проколи вилочкою. З’єднуємо оливкова олія, сіль, перець, обмазуємо кожен картопля з усіх боків. Викладаємо на пергамент і відправляємо в духовку при 220 гр на 40-60 хвилин, залежить від розміру картоплі, перевіряйте на готовність, проткнувши зубочисткою, например.

2. для начинки обсмажуємо до рум’яного кольору дрібно нарізані цибулю, часник, додаємо куряче філе, обсмажуємо кілька хвилин, додаємо гриби і смажимо до випаровування рідини. Готову картоплю дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути, ріжемо навпіл уздовж, виймаємо ложечкою серединку, щоб вийшли човники з картофеля.

3. Залишки картоплі додаємо до курки з грибами, додаємо за смаком сіль, перець, сир, перемішуємо. Заповнюємо начинкою кожен човник, посипаємо тертим сиром, відправляємо в духовку на 10-15 хвилин до рум’яної скоринки