Запечені перепілки в духовці сметанно часниковому соусі

Вже не раз переконувалася, що саме соковите і смачне м’ясо птиці виходить, якщо запекти її цілком🤤 А з гармонійно підібраним маринадом, ароматним соусом і соковитим гарніром – це взагалі шедевр! Виглядає дуже ефектно! Не соромно і гостям до званого вечері подати🍽 Як зробити Запечені перепілки в духовці сметанно часниковому соусі рецепт простий.

Інгредієнти

1. Курчата – 2 шт
2. Оливкова олія – 2-3 ст. л
3. Мед рідкий – 2 ст. л
4. Лимон – 1/2 шт
5. Часник – 2-3 зубчики
6. Копчена паприка – 2 ч. л
7. Чебрець – 2 ч. л
8. Кукурудза – 2-3 шт.
9. Сіль, суміш свіжомелених перців за смаком

Для соусу:
1. Сметана (20%) – 200 гр
2. Часник – 2 зубчики
3. Суміш прованських трав – 1 ч. л
4. Свіжозмелений чорний перець, сіль за смаком
5. Лимонний сік – 2 ч. л
6. Зелень (кінза) – кілька гілочок

Запечені перепілки в духовці сметанно часниковому соусі покроковий рецепт

1. Перепілок добре промити зовні і всередині, зрізати все зайве, ретельно обсушити паперовим рушником. Качани кукурудзи розрізати на рівні частини. Підготувати маринад: Змішати оливкову олію з сіллю, сумішшю перців, часником, спеціями і травами. Ретельно натерти пташок і кукурудзу ароматним маслом. Перепілок змастити медом.
2. Саме солодка складова дасть дуже красиву рум’яну скоринку при запіканні Кілька часточок лимона покласти всередину перепілок. Ніжки перев’язати шпагатом хрестоподібно. Залишити маринуватися мінімум на час.
3. Приготувати соус: Змішати сметану з мелкорубленной кінзою, часником, лимонним соком і спеціями. Запікати перепела в аерогрилі 15-17 хвилин або в духовці, розігрітій до 185° на нижньому рівні 25-35 хвилин, потім прибрати фольгу і випікати ще 10 хвилин до рум’яної кірочки, поливаючи зверху виділився соком.

4. Крильця краще відразу обернути фольгою. Якщо виступаючі частини почнуть підгоряти – також прикрити їх фольгою. Під час приготування періодично поливати перепілок соком, що виділився, щоб м’ясо не було сухим. М’ясо виходить дуже ніжним, соковитим і ароматним! Обов’язково спробуйте🙌🏻 Подавати з кукурудзою-гриль і білим соусом.