Запечені яйця Флорентин з шпинатом в духовці Гордона Рамзі

Як смачно зробити Запечені яйця Флорентин з шпинатом в духовці Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. рецепт з книги “Фаст Фуд” Гордона Рамзі.

Інгредієнти

30 г вершкового масла
450 г свіжого шпинату, вимити і обсушити
морська сіль і чорний перець
4 великих яйця кімнатної температури
6-8 ст. л. свіжої сметани
цілісний мускатний горіх

Запечені яйця Флорентин з шпинатом в духовці Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 200 °С. Розтопити масло у великій каструлі на сильному вогні, додайте листя шпинату, трохи солі і перцю і перемішуйте кілька секунд, поки шпинат не завянет.
2. Розкладіть шпинат по 4-м змазаним маслом порційних керамічних формах і розрівняйте, зробивши в центрі невелике поглиблення. Дайте злегка остыть.
3. Розбийте в кожне поглиблення по яйцю і обережно викладіть навколо сметану. Приправте дрібкою солі, перцем і свеженатертым мускатним орехом.
4. Поставте в духовку на 10-12 хвилин, поки білки не схопляться, а жовтки ще будуть рідкими в центрі. Дістаньте і відразу ж подавайте.