Запечений сирний хумус в духовці

Як зробити Запечений сирний хумус в духовці рецепт простий з псевдопиццей маргарита 🍕 Один з моїх пунктиків харчових залежностей це хумус. Можу його їсти на сніданок, обід і вечерю. Практично це була мука зняти даний рецепт, ще на етапі духовки квартиру наповнили неймовірні аромати, а коли я побачив, як він тягнеться від сиру, то не зміг стриматися кинув все і просто став є🤗

Інгредієнти

Для хумуса
— 800 г вареного нуту + рідина від нього
— 150 г натертої моцарели для піци + 50 г для прикраси
— 100 г кунжутної пасти тахін
— 2 ст. л. томатної пасти
— 5-6 в’ялених томатів в маслі
— 3 з часнику
— 2 ч. л. сушеного орегано
— маленький пучок базиліка
— жменя кедрових горішків
— оливкова олія
— гострий соуз, у мене був часниково-перцевий Tabasco
— сіль, перець
— блендер

Для коржів
— 350 г борошна
— 120 мл теплої води
— 100 г натертої моцарели
— 1 ст. л. меду
— 1,5 ч. л. сухих дріжджів
— ¼ ч. л. солі
— оливкова олія
— пучок базиліка

Запечений сирний хумус в духовці покроковий рецепт

1. В глибокій мисці змішайте воду, мед і дріжджі, поставте в тепле місце на 5 хв. Додайте в борошно дріжджі і оливкова олія, вимішуйте, поки тісто не перестане липнути до рук, скачайте в кулю, змастіть маслом, покладіть в миску, прикрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1,5 часа.

2. Тим часом подрібніть листя базиліка блендером до пасти. Обімніть тісто, розділіть на 4 частини, не ВИКОРИСТОВУЮЧИ качалку, сформуйте коржі розміром 15-20 см. Викладіть базилік, сир і випікайте на звороті листа в духовці на максимальній температурі 5-10 минут.

3. У сотейник влити 50 мл олії, додати орегано і нарізаний часник, увімкніть невеликий вогонь, потримайте 10 хв, стежте, щоб часник не горів. Поки він гріється помістіть в чашу блендера нут, тахін, томатну пасту, моцарелу, щіпку солі і перці, гострий соус, влийте 5-6 ст. л. води від нуту. Подрібніть до стану пасти при необхідності, додаючи жидкость.

4. В подальшому ми будемо запікати, так що робіть хумус більш рідким. Влийте часникове масло, перемішайте ще раз. Перелийте в гарну форму для запікання, присипте сиром і відправте в розігріту до 200 г на 15 хв. Дістаньте форму, дайте хумусу трохи охолонути, прикрасьте базиліком, помідорками, кедровими горішками і подавайте на стол.