Запіканка з кабачків з сиром в духовці

Ситна, з підсмаженою хрусткою скоринкою і соковита всередині👍 Як зробити Запіканку з кабачків з сиром в духовці рецепт простий і швидкий.
Рецепт для тих, у кого немає вафельниці, мультипекаря і вільного часу: змішав і відправив в духовку👍👍👍

Інгредієнти

1 середній молодий кабачок (250г приблизно)
2 ст. л. сметани
1 яйце
100г борошна (5 ст. л. з гіркою), з рисовим теж смачно
100г сиру (на тертці)
сіль
кріп, петрушка( за бажанням)
2зубчика часнику(за бажанням)
2 ст. л. улюбленого масла (вершкового, топленого, кокосового, соняшникової)

Соус для подачі (за бажанням):
сметана
часник
зелень
малосольный огірок
гірчиця
сіль

Запіканка з кабачків з сиром в духовці покроковий рецепт

1. Духовку включити на 180°С. Кабачок натерти на тертці, віджати, якщо потрібно. Додати яйце, сметану. Розмішати. Додати борошно і тертий сир. Посолити. Додати дрібно нарізану зелень, якщо хочете, і часник через прес. В кінці додати масло і викласти у змащену олією форму для запекания.

2. Випікати при 180°С до золотистої скоринки близько 40-60 хвилин, залежить від товщини запіканки і розміру форми. Подавати можна відразу ж, і в холодному вигляді теж смачно👍👍👍 Зі сметаною і без👌

3. Для білого соусу натерти огірок на тертці, вичавити часник через прес, нарізати дрібно зелень, змішати все зі сметаною, посолити. Можна додати гірчиці для пікантності👍 По суті, це той же рецепт смачних кабачкового вафель, адаптований під духовку👌Приємного аппетита❤