Заварний крем з ягодами без молока

Сьогодні я приготую заварний крем з ягодами без молока для торта в домашніх умовах рецепт від Приємного апетиту з Іриною Подолян.

Інгредієнти

В 100 г -193 ккал

Вершкове масло 82% – 50 г
Яйця – 2 шт. С1 (100-110 г без шкаралупи)
Ягоди (полуниця) – 350 р
Ванільний цукор – 10 г
Цукор – 60 г
Крохмаль (будь) – 20 г

Заварний крем з ягодами без молока покроковий рецепт

1. Промиту, просушену і очищену від плодоніжок, полуницю подрібнити блендером в максимально однорідну масу. Замість полуниці підійде малина, ожина, смородина, абрикоси, сливи. Додати яйця, крохмаль, цукор за смаком, і, за бажанням, ванільний цукор. Змішати блендером в однорідну массу.

2. Ягідне пюре можна протерти через сито, щоб позбутися від кісточок. В такому випадку, ягід треба брати більше. Поставити на помірний вогонь і, постійно помішуючи, проварити до загустіння. Після появи бульбашок, потримати крем на вогні 1 хвилину, щоб прибрати крохмальний привкус.

3. Остудити, розмішуючи, в ємності з холодною водою до температури 40-45 градусів. Додати м’яке вершкове масло, Перемішати до повного розчинення. Остиглий крем перелити в стерилізовану банку і зберігати в холодильнику до 4 суток.

4. Крем підійде для наповнення тарталеток, заварних, прошарку тортів і бісквітних рулетів, його можна подати до млинців, панкейкам і сырникам.