Здобний пиріг Сметанник зі сметаною і яблуками

Як смачно зробити Здобний пиріг Сметанник зі сметаною і яблуками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Діаметр форми 28 див.

Тісто:
~350 г борошна
5 г сухих дріжджів
50 г цукру (у т. ч. 1 пакетик ванільного цукру 8 г)
1 яйце (жовток в тісто, білок для змащування)
0,5 ч. л. солі
1 ч. л. без гірки розпушувача
150 мл молока
75 г очищеного яблука
50 г розтопленого вершкового масла
20 г рослинного масла

Начинка:
400 г сметани
150 г цукру (за смаком)
50 г розтопленого вершкового масла
50 г борошна
1 пакетик ванільного пудингу в порошку (або 40 г кукурудзяного крохмалю)
6 г сухої лимонної або апельсинової цедри (за бажанням)

Для змазування:
1 яєчний білок
1 пакетик ванільного цукру 8 р
посипання або вершкове масло за бажанням

Здобний пиріг Сметанник зі сметаною і яблуками покроковий рецепт

1. Для тесту у мисці змішати сухі інгредієнти. Влити тепле молоко, додати жовток, натерте на дрібній тертці яблуко, розтоплене вершкове і рослинне масло. Замісити пластичне тісто, не липнущее до рук. Тісто накрити і залишити підходити в теплому місці до збільшення вдвое.
2. Готове тісто обім’яти і дати тісту відпочити під плівкою 15 хвилин. Розкачати коло діаметром приблизно 36 див. Вирізати коло діаметром 28 см і вкласти в выстеленную папером для випічки форму. Обрізки тіста розрізати по ширині навпіл і скрутити в джгут. Краї коржі у формі змастити злегка збитим з ванільним цукром белком.

3. Укласти джгут у вигляді бортів, надлишки тіста обрізати і загорнути в плівку. Форму з тістом накрити і дати підійти в теплому місці 30 хвилин. Для начинки сметану змішати віночком з цукром, олією, борошном, крохмалем, цедрою до зникнення комочков.
4. бортики Змастити расстоявшегося тесту білком. Можна посипати горіхами чи маком і знову змастити білком. Викласти в центр начинку, розрівняти. Обрізки тіста розкачати в тонкі джгутики, змастити білком, укласти у вигляді решітки на начинку.
5. Випікати пиріг в попередньо розігрітій до температури 180 °С духовці до рум’яного кольору хвилин 40. Якщо пиріг нічим не посипали, бортики можна змастити вершковим маслом. Остудити пиріг на решітці. Смачно до очманіння!!! 😋😋😋👍 Від Головного дегустатора 5 зірок!!!