Здобний пиріг з яблуками

Як зробити Здобний пиріг з яблуками простий рецепт духовці.

Інгредієнти

•250 мл теплого молока
•40 г цукру
•2 ч. л. дріжджів
•40 г рослинного масла
•2 яйця
•щіпка солі
•ванілін або ванільний цукор за бажанням
•~550 г борошна
•3 яблука
•1 жовток і 1 ст. л. молока для змазування булочок

Здобний пиріг з яблуками покроковий рецепт

1. В тепле молоко додаємо 2 ст. л. цукру із загальної маси і дріжджі. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Вводимо цукор, що залишився, яйця, масло, сіль і за бажанням ванілін або ванільний цукор. Знову перемішуємо і з’єднуємо з просіяним борошном. Замішуємо тесто.

2. Якщо воно липне до рук – не поспішайте забивати тісто борошном, змастіть руки рослинним маслом. Накриваємо тісто плівкою або рушником і залишаємо на 1 годину для підйому. Тісто добре збільшиться в об’ємі, обминаємо його і ділимо на 20 булочок по 50 г.

3. Кожну заготовку розминаємо руками, як показано на відео і викладаємо максимально тонко нарізані яблука або нектарини. Хто любить корицю – можна додати до яблук. Так само можна додати горішки. Я показала самий базовий варіант. Форму діаметром 26 см змащуємо олією або ж застеляємо пергаментом, викладаємо заготовки і залишаємо ще на 10-15 хвилин. Змащуємо сумішшю жовтка і булочки молока.

4. Відправляємо в розігріту до 180* духовку на 35 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Якщо бачите, що верх вже підрум’янився, а тісто ще не пропеклося – можна накрити верх фольгою. Готовий пиріг прикрашаємо цукровою пудрою, подаємо до столу і насолоджуємося. Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇