Зефірні грибочки маслюки з яскравою мармеладної капелюшком. Всім величезне спасибі, хто зміг прийти на прямий ефір і подивитися весь процес від початку і до кінця🙌 Нам потрібно силіконова форма півсфера, кругла насадка діаметром 12 мм Можна обійтися і без насадки))) просто відріжте кінчик мішка і отсадите масу.
Інгредієнти
Рецепт для цілої порції, планетарний міксер.
В деже міксера
80 г білка або
10 г альбуміну + 60 г води
100 г цукру
Щіпка лимонної кислоти
В сотейник
280 г цукру
8 г агару
130 г води
200 г яблучного пюре
Зефірні грибочки покроковий рецепт
1. Білок збиваємо з цукром до максимальної щільності, а сироп варимо 3 хвилини з моменту закипання 👌 Гарячий сироп струминно влийте у збитий білок, готову зефірну масу заважайте на середніх обертах 1-2 минуты.
2. Спочатку отсадите ніжки для грибів, через 10 хв отсадите в силіконову форму капелюшка. Збережіть масу теплою) тут нам допоможе планетарний міксер з індукцією або теплий духову шафу))
3. Після варіння сиропу сотейник не моєму, додаємо в нього 50 г води, 1 г агару , краплю жовтого барвника і доводимо до кипіння. Агаровым сиропом ми прикрасимо наші грибні шляпки.