Як зробити Житньо-пшеничний хліб з гречаним борошном рецепт в духовці. Справжній пекар – це творець. А значить, готовий творити і витворяти. “Кради як художник!” – почула я одного разу фразу і вирішила, що в принципі я теж художник, беру рецепт і вношу в нього щось своє, від цього смак і фактура набувають нові нюанси, і рецепт стає моїм авторським. Так я вирішила поекспериментувати і житньо-пшеничний хліб додала гречане борошно і більше води. Результат вийшов чудовий‼️ Не можу з вами не піделиться цим рецептом.
Інгредієнти
Рецепт розрахований на 2 форми Л11
Опара:
30гр – житньої закваски 100% вологості
120гр – води
120гр – борошна житнього обдирного
Всі інгредієнти перемішати і залишити при t 30°С на 10-12 годин.
Тісто:
Вся опара
300гр – води + 20гр для сміливих
220гр – борошна житнього обдирного
120гр – борошна пшеничного в/з
30гр – гречаного борошна
10гр – цукру
10гр – солі
Житньо-пшеничний хліб з гречаним борошном покроковий рецепт
1. Замішуємо тісто: опару, всю муку, воду 300гр, сіль і цукор покласти в чашу міксера і з допомогою насадки лопатка починаємо заміс. Спершу на невеликій швидкості, потім збільшуємо швидкість і вимішуємо тісто близько 8 хвилин на середніх обертах. Я в процесі замісу додала ще 20 гр води;
2. Перекладаємо тісто в контейнер, змащене рослинним маслом. Залишаємо тісто на бродіння на 3 години при t 30°С до збільшення тесту в 1,5-2 рази; Выброженное тісто ділимо на 2 рівні частини і перекладаємо в 2 форми Л11, змазані рослинним маслом, маргарином або іншим жиром.
3. Акуратно пригладжуємо верхівку хліба з допомогою силіконової лопатки і води. ‼️ Важливо, щоб зайва вода не потрапляла в форми‼️
4. Прикриваємо харчовою плівкою і растаиваем ще 1-1,5 при t 30°С до збільшення обсягу і появи кратерів на поверхні; Випікаємо перші 5 хв при t 250°С, а далі 45 хв при 200°С.