Хліб чіабата в духовці в домашніх умовах

Хліб чіабата в духовці в домашніх умовах простий рецепт домашній.

Інгредієнти

– борошно 600 г
– вода 450 мл
– сіль 1 ч. л
– цукор 0,5 ч. л
– дріжджі-5 г

Хліб чіабата в духовці в домашніх умовах покроковий рецепт

1. До борошна додаємо сіль, цукор, дріжджі, вливаємо воду і перемішуємо лопаткою, щоб вийшла однорідна, липка маса. Руками тісто не чіпаємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 часа.

2. Форму для випікання змащуємо маслом, в неї перекладаємо тісто. Потім мокрими руками збираємо тісто з країв до центру (робимо так по 3 рази з кожної сторони) і формуємо чиабатту.

3. Якщо немає підходящої форми можна зробити бортики з пергаментного паперу. Чіабатту накриваємо вафельним рушником і залишаємо на 5 хвилин на расстройку.

4. Випікаємо в розігрітій до t 240° духовці і печемо 15-20 хвилин. (Це час приготування в моїй духовці). Виходить дуже смачна Чіабатта вдома!

Відео рецепт 👇