Знежирений сир Чечіль домашній з цвіллю

Знежирений сир Чечіль домашній з цвіллю простий рецепт. Самий смачний сир принесла🤤, чечіль і сир з пліснявою (точніше чечіль з цвіллю). Моя мамуля готує самий смачний сир, запевняю, було б можливість я б пригощала з задоволенням 😍

Інгредієнти

Для чечила
30 л молоко (у нас було 30 , але ви можете взяти в будь-якій кількості)
2 ст/л пепсину (сухий 1 р пепсин потрібен розчинити 200 мл водою)

Для сиру з цвіллю
Чечіль
Сир (сильно сухий)
Зелень (за бажанням)
Сметана (за бажанням)

Знежирений сир Чечіль домашній з цвіллю покроковий рецепт

1. а готуватися зовсім легко, просто потрібно «зловити» правильний час . Молоко (у нас було вже знежирене) залишаємо при кімнатній температурі, до злегка скисло 👌. Ось , від цього залежить, у вас чечіль виходить чи ні. Ми залишали майже 18 годин, але це не однозначно, можна трохи більше, трохи менше, це залежить від температури вашої комнаты.
2. Якщо тепло, то кислить швидше, якщо холодно то навпаки 👌 Потрібна перевіряти часто, молоко готовий чи ні(візьмемо від цього молока, наприклад 100 мл, прогріваємо, якщо поступово сир розділяється, значить готово, якщо ні значить ні, іноді творожится , це теж не правильно, значить скисло більше ніж нужно.
3. Як тільки уже перевіряли і бачили, що вже готове молоко, викладемо на вогонь і прогріваємо. Коли помітили, що сир розділяються, наливаємо пепсин (щоб сир получилося досить твердим) і повільно перемішаємо. Як тільки сир збираються, руками починаємо потянуть.
4. І вже в наших руках, поступово народжуються «знежирений Чечіль» Потім, знежирений чечіль кладемо під сонце, щоб висох і після сонця виходить спеціальний присмак 👌
5. Збираємо наш сир з пліснявою, як показала на відео. Готову баночку кладемо в землю і залишаємо 1 місяця. У сухому землі кладемо, щоб вся решта вода витекла повністю 👌. Можна залишити в земеле до 2-2,5 місяці, але мама каже, що вже після місяця буде готов.

Відео рецепт 👇