Аджика з слив і часнику на зиму пальчики оближеш

Як зробити аджику із слив і часнику на зиму пальчики оближеш рецепт простий. Багато хто з Вас вже встигли її приготувати і кому не складно, поділіться враженнями в коментарях)) Аджика з слив виходить такою смачною, що коли пробуєш її з м’ясом, хочеться взяти ложку і є тільки цю аджику!!!
Неймовірно смачна заготівля, а готувати простіше простого👍🏻👍🏻👍🏻Раджу зберегти цей рецепт , я впевнена Ви будете готувати її кожен рік😄 Найчастіше подаю аджику до шашлику, як соус, залишаючи гостей в подиві з чого ж цей соус?! З м’ясом – просто казка.

Інгредієнти

Сливи сині будь-якого сорту – 2 кг без кісточок
Часник – 150 г
Цукор – 50-100 г(у мене солодкі сливи, тому я додала 50 г цукру )
Червоний гострий перець стручковий за бажанням для гостроти
Томатна паста – 2 ст. ложки
Сіль – 2 ст. ложки
Так само можна додати 1-2 ст. л аджики (за бажанням)

Аджика із слив і часнику на зиму пальчики оближеш покроковий рецепт

1. Вимити банки і кришки з содою, поставити на решітку в холодну духовку, включити режим верх/низ і встановити t 120C , залишити стерилізуватися банкам хвилин 15-20 (це найпростіший спосіб стерилізації) Приготування: Сливу добре промити. Очистити сливу від косточек.

2. Гіркий перець помити, відрізати хвостики. (Кількістю гострого перцю можна регулювати гостроту аджики.) Очистити часник. Пропустити через м’ясорубку сливу, часник і гострий перець(я пробивала в блендері) З’єднати мелені сливи, перець і чеснок.
3. Додати цукор, томатну пасту і сіль. Добре все перемішати і поставити на вогонь. Варити аджику із слив з моменту закипання протягом 20 хвилин, постійно помішуючи. Готову аджику розкласти в стерилізовані баночки.

4. Закатати аджику закаточним ключем або гвинтовими кришками, як у мене. Перевернути банки догори дном, укутати аджику з злив теплою ковдрою до повного охолодження. Аджика з слив готова. Зберігати в темному прохолодному месте.

Відео рецепт 👇