Американський яблучний пай з пісочного тіста

До яблучного спасу ділюся рецептом – дуже смачний і приголомшливий пиріг з яблуками! 🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏 ⠀Як зробити Американський яблучний пай з пісочного тіста рецепт простий. Особливість його полягає в кількості яблук: тесту мало і багато, багато начинки! Тісто розсипчасте і шарувату! ⠀ Пиріг може бути і відкритим і закритим, як у моєму випадку, а можна зробити красиву сітку з тіста! ⠀ Пиріг виходить ароматним і розсипчастим з приємною яблучної кислинкою! 😋

Інгредієнти

Нам знадобиться:
Борошно – 250 г
Масло вершкове – 180 г
Вода 💦 крижана – 60-80 р
Цукор – 1 ч. л
Сіль – щіпка
Крохмаль – 2 ч. л

Начинка:
яблука, цукор ( за смаком), лимон

Американський яблучний пай з пісочного тіста покроковий рецепт

1. Холодну! вершкове масло ріжемо на дрібні шматочки. Перетираємо в крихту з борошном, додаємо цукор, сіль. Поступово вливаємо крижану воду ( вода з холодильника), поки тісто не почне збиратися в грудку! Ділимо тісто на дві частини і кожну загортаємо в харчову плівку, прибираємо в холодильник на 30 хв. ⠀
2. Нарізаємо часточками яблука 🍏 ( яблука повинні бути міцні і з кислинкою), поливаємо їх соком лимона 🍋! ⠀ Розкачуємо обидва тесту між листами пергаментного паперу, формуємо основу ( форма 20 см), прибираємо в морозилку на 5-10 хв. Запорука гарного і смачного тіста – це не дати йому нагрітися!
3. Дно пирога присипаємо крохмалем, викладаємо яблука, які теж злегка присыпем крохмалем і цукром! Накриваємо другою половиною тіста пиріг і защипуємо добре краю! Обов’язково робимо надрізи на тесті, щоб через них виходив пар.
4. Верх пирога змащуємо жовтком з додаванням невеликої кількості молока! ⠀ Ставимо в розігріту до 190° духовку на 40 хв. Готовий пиріг охолодити у формі, а тільки потім виймаємо! ⠀ Можна і в теплому вигляді поїсти цей пиріг з кулькою ванільного морозива !

5. Це теж дуже смачно! ⠀ Хто любить хрустке шарувату тісто і багато ніжною і соковитою начинки, то цей пиріг для Вас! ⠀ Начинку завжди можна різноманітити за своїм смаком! ⠀ Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇