Як зробити смачний Апельсиновий кекс з цедрою в духовці рецепт простий 🍊🔥 Кекси – моя величезна любов❤️ Вони всі такі різні і нескінченно прекрасні. Цей запашну кекс Ви зобов’язані приготувати. Він чарівно смачний. Дуже простий і дуже смачний. Прям ніжний. З просоченням ще смачніше, але і без неї він хороший. Можна зверху прикрасити шоколадом або чимось іншим, а можна просто їсти і насолоджуватися кожним шматочком.
Інгредієнти
яйця 3шт (180г)
цукор-200г
рослинна олія 120г
кефір 120г
борошно 270г
розпушувач 7г
сік апельсиновий (свіжовичавлений) 120мл
цедра апельсина 2стл
сода щіпка
сіль щіпка
для просочення:
сік одного апельсина
мед 1чл (якщо кислий апельсин, можна збільшити, за смаком)
Апельсиновий кекс з цедрою в духовці покроковий рецепт
1. Збити яйця з цукром. блендером об’єднати яєчну масу, сік, кефір, масло. змішати віночком борошно, сіль, розпушувач, соду. з’єднати сухі і рідкі інгредієнти, в самому кінці додати цедру.
2. Форму змастити маслом, присипати борошном, вилити тісто. випікати близько години в розігрітій до 180С духовці (час залежить форми і духовки). дати кексу охолонути у формі, дістати. для просочення: сік прогріти, змішати з медом, трохи остудити і просочити кекс.
3. Насолоджуватися. Можна прикрасити глазур’ю і будь-якими посипками або просто есть.