Апельсиновий пиріг з шоколадом

Як зробити смачний Апельсиновий пиріг з шоколадом рецепт простий. Коли-небудь варили апельсини? Я варила 2 рази – один раз для себе, другий раз для пирога, відразу скажу, що другий варіант набагато цікавіше і смачніше 😁

Інгредієнти

(форма 16 см):
2 апельсин, 120 грам молочного шоколаду, 45 грамів борошна, 2 яйця, 100 грам цукру, 0,5 чайної ложки розпушувача, 0,5 чайної ложки ванільного цукру, 10 г вершкового масла.

АПЕЛЬСИНОВИЙ ДЖЕМ:
1 апельсин, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю.

КБЖУ на 100 грам 253/4/9/38

Апельсиновий пиріг з шоколадом покроковий рецепт

1. 1. Апельсин заливаємо водою і варимо 5 хвилин після закипання води.
2. Даємо апельсину трохи охолонути, розрізаємо на шматочки і прибираємо кісточки, подрібнюємо блендером.
3. Шоколад порубати на дрібні шматочки.
4. В окремій чашці цукор і збиваємо яйця, до білої пишної піни.
5. Додаємо борошно, розпушувач, ванільний цукор. Все перемішуємо.
6. До тесту додаємо подрібнений апельсин і шматочки шоколаду, перемішуємо.
7. Форму змащуємо вершковим маслом і перелити тісто. Відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин на 180 градусов.

2. АПЕЛЬСИНОВИЙ ДЖЕМ:
1. Апельсин очистити від шкірки, нарізати на дрібні кубики.
2. На сковорідку висипати цукор і викласти апельсин, помішуючи, перевірити 5 хвилин.
3. Додаємо кукурудзяний крохмаль, все перемішуємо і тушкуємо ще 1 хвилину. Прибираємо з огня.

3. На пиріг викладаємо апельсиновий джем і подаємо до столу, хоча навіщо подавати до столу, коли можна з’їсти самому 😁😁 Ладно, жартую, поділіться з усіма, щоб усім було смачно 😁

Відео рецепт 👇