Як смачно зробити Апельсиновий торт бісквітний з вершковим кремом і шоколадом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Апельсиновий бісквіт:
4 яйця
80 гр. апельсинового соку (1 апельсин)
Цедра з одного апельсина
40 гр рослинного масла
120 гр цукру
120 гр пересіяного борошна
6 гр розпушувача (1 пакетик)
Щіпка солі
Ванілін
Хрусткий шар на 2 бісквіта:
100 гр білого шоколаду
25 гр рослинного масла
Апельсинове желе на кільце діаметром 14 см:
200 гр м’якоті апельсина;
50 гр цукру;
4 гр желатину + 24 гр води для замочування.
Апельсиновий ганаш:
180 гр білого шоколаду
250 гр вершків 33-35%
цедра одного апельсина.
Апельсиновий торт бісквітний з вершковим кремом і шоколадом покроковий рецепт
1. Заздалегідь розігріваємо духовку до 160-170 градусів, обертаємо кільце фольгою. Змішуємо сухі інгредієнти і просіваємо. Збиваємо яйця з цукром і ваніліном до пишної світлої маси близько 10-15 хвилин. На низьких оборотах міксера додаємо, чергуючи, сухі і рідкі інгредієнти, в кінці додаємо цедру (це все можна робити силіконової лопаткою, обережно переважуючи). Заливаємо у форму і ставимо в духовку на 40-60 хвилин, перевіряємо бісквіт дерев’яною шпажкою, вона повинна бути сухою. Вафельна крихта (додаю на око до консистенції як на відео).
2. Розтоплюємо білий шоколад імпульсно в мікрохвильовці по 10-15 секунд і змішуємо його з рослинним маслом, додаємо вафельну крихту і наносимо на 2 коржа, прибираємо їх в холодильник на 10-15 хвилин. Готуємо м’якоть апельсина, не захоплюючи білі прожилки. Замочуємо желатин в холодній воді. Кладемо в сотейник м’якоть апельсина і цукор, доводимо начинку до кипіння, вводимо в гарячу масу заздалегідь замочений желатин, добре перемешиваем.
3. Викладаємо начинку в кільце, затягнути харчовою плівкою. Даємо начинці охолонути і прибираємо в морозильну камеру на 2-4 години. Нагріваємо вершки в сотейнику або мікрохвильовці разом з цедрою, доводимо до кипіння, проціджуючи, виливаємо на шоколад. Трохи даємо масі постояти і пробиваємо блендером. Прибираємо ганаш в холодильник, накривши плівкою в контакт, мінімум на 8 годин. Збиваємо охолоджений ганаш до стійкого стану і можна збирати тортик. (Просочити тортик можна просто цукровим сиропом)
Відео рецепт 👇