Бананові панкейкі з вівсяної муки і йогурту

Бананові панкейкі з вівсяної муки і йогурту простий рецепт.

Інгредієнти

КБЖУ всієї порції
(4 панкейка, без доповнення)
~370/18/10/52

Інгредієнти:
– 100 р. стиглого банана
– яйце
– 60 р. грецького йогурту
– 40 р. вівсяної муки (ісп. без глютену)
– 1/3 ч. л. розпушувача

Моє доповнення в цей раз:
– грецький йогурт
– малина
– кокосові пластівці
– тахін

Бананові панкейкі з вівсяної муки і йогурту покроковий рецепт

1. Відокремити білок від жовтка. Білок взбыть до стійких піків. Якщо немає часу або чим збити можна пропустити цей пункт. ⠀ В миску з жовтком додати грецький йогурт, банан і збити блендером до однорідності. Банани також можна розім’яти виделкою в пюре, але тоді панкейкі вийдуть менш однорідними, але смак 100% буде приголомшливим😉 ⠀
2. Борошно і розпушувач з’єднати в окремій ємності, перемішати і просіяти в ємність з бананом. Перемішати суміш і два підходу додати збитий білок, обережно при цьому заважаючи. У результаті тісто має бути повітряним і без грудочок. ⠀ Далі спекти панкейкі на сковороде.

3. Сковороду добре розігріти і залишити на середньому вогні, трохи змастити кокосовим маслом і протерти паперовим рушником. ⠀ Щоб панкейкі вийшли однаковими краще використовувати ополоник або силіконову форму з допомогою яких зручно виміряти кількість тіста на один панкейк. ⠀
4. Панкейкі готуються дуже швидко, тому потрібно стежити, щоб вони не підгоряли і перевертати вчасно, коли на поверхні налитого тесту почне з’являтися бульбашки, пора перевертати панкейк. ⠀
5. Якщо підібрано правильний температурний режим, то до того моменту, як з’являться бульбашки, млинець повинен бути вже не зовсім зверху рідким, інакше, при перевертанні тісто трохи розтечеться, млинці вийдуть кривые.

6. Якщо знизу панкейк вже починає підгоряти, а зверху ще зовсім рідкий — убивить вогонь на плиті. Ну і відповідно навпаки, якщо він вже весь пропікся, а знизу зовсім світлий, нагрівання слід збільшити. ⠀