Банановий хліб з ніжною і мякою текстурою

Знайшов рецепт бананового хліба з ніжною і м’якою текстурою. Вирішив приготувати і поділитися результатом. Приготувавши цей банановий хліб один раз, ви захочете готувати його постійно. Давайте починати.

Інгредієнти

• Банани 300 г (~2,5 великих банана)
• Яйця 3 шт.
• Коричневий цукор 275 г (можна замінити звичайним)
• Вівсяне молоко з банановим смаком 140 г (можна замінити звичайним)
• Рослинна олія 45 р
• Тахін 25 г (кунжутна паста)
• Борошно 275 р
• Сода 4 р
• Розпушувач 8 р
• Сіль 5 р
• 200 г Горіхи (у мене суміш фундука 100 г і бразильських горіхів 100 г)

Банановий хліб з ніжною і м’якою текстурою покроковий рецепт

1. Деко застеляють папером для випічки, висипаю на нього суміш горіхів і ставлю в духовку на 10-15 хвилин при 175°C. Потім очищаю горіхи від лушпиння. Стиглі банани очищаю від шкірки, перекладаю в ємність і раздавливаю виделкою в пюре. Додаю яйця, коричневий цукор і збиваю все це міксером до однородности.

2. Додаю сіль, рослинне масло, тахін, вівсяне молоко і знову перемішуємо міксером. Проціджую борошно з розпушувачем і содою, замішую тісто міксером. Горіхи рубля на невеликі шматочки. Висипаю в тісто і перемешиваю.

3. Форму стелю папером для випічки (у мене форма розміром 25х10х8 см), переливаю туди тісто і відправляю в духовку на 70-80 хвилин при 170°C. Готовність хліба перевіряю на суху шпажку.

4. Відразу після випікання виймаю його з форми і даю охолонути на решітці, а потім відправляю в холод на 5-6 годин. Банановий хліб виходить дуже ароматним з м’якою та ніжною текстурой.

5. За смаком він нагадує кекс, який дуже вдало поєднується з кунжутною пастою. Спробуйте приготувати і діліться результатом.