Банановий кекс у духовці на молоці з цукром і горіхами

Кому вчора теж треба було швидко збути 2 банана? Ще не пристроли? Тоді я йду до вас 😉 Як зробити Банановий кекс у духовці на молоці з цукром і горіхами простий рецепт.

Інгредієнти

2 банана
150 г цукру
150 мл молока
130 г вершкового масла
3 великих яйця
150 г борошна
7 г розпушувача
70 г волоських горіхів

Банановий кекс у духовці на молоці з цукром і горіхами покроковий рецепт

1. Горіхи обсмажити на сухій сковороді, остудити і дрібно порубати. 50 г цукру розтопити на сковороді з товстим дном до повного розчинення цукру і карамельного кольору. Додати нарізані банани, перемішати. Влити гаряче молоко і готувати до розчинення карамелі. Остудить.
2. Духовку розігріти до 180С. Масло (дастать за 30 хвилин з холодильника) збити з цукром. Додати по одному яйця, щоразу добре збиваючи. Додати остиглий карамельно банановий суміш і продовжувати збивати. Всипати просіяне борошно, розпушувач і горіхи. Збити на низькій швидкості миксера.
3. Викласти тісто в змащену маслом і посипану борошном форму і випікати 40-45 хвилин (до сухої сірники). Вийняти з форми і повністю остудити. Полити шоколадом або посипати цукровою пудрою. Ппс. Я люблю кекс на ніч прибрати в холодильник.