банановий Пиріг з шоколадом і лохиною

банановий Пиріг з шоколадом і лохиною простий рецепт 🥧🍌. Якщо немає такої форми для тірольських пирогів, то можна просто випікати в кільці банановий корж, приготувати ганаш і прибрати його в холодильник для стабілізації, потім збити міксером і нанести крем зверху, прикрасити будь-якими ягодами. Це ідеальне поєднання банана і шоколаду, а ягоди дарують свіжість 👌.

Інгредієнти

Корж
Яйця 2 шт (100г)
Олія рослинна 100 мл
Цукор 100 р
Борошно пшеничне 200 г
Ванільний цукор 10 р
Розпушувач 10 р
Банан 2 шт (200г м’якоті)
Кориця 1/2чл

Крем-ганаш.
Вершки 33-35% 230г
Шоколад темний 200г

банановий Пиріг з шоколадом і лохиною покроковий рецепт

1. Корж.
Форму змастити вершковим маслом, посипати ретельно борошном, струсити надлишки і прибрати в холодильник, поки готуємо тісто Виделкою розім’яти банан, додати яйця, масло, цукор, корицю. Змішати борошно і розпушувач, змішати з яєчною масою. вилити тісто у форму (у мене діаметр 30см, шар тіста невеликий) випікати при 180С близько 20хв, до готовності. перевірити дерев’яною шпажкою, якщо тісто не липне, то все готово. Дістати, остудить.
2. Крем-ганаш.
залити Гарячими вершками шоколад, перемішати через 15 секунд, можна додатково нагріти в мікрохвильовій печі 10-15 секунд. Пробити блендером до гладкости.
3. Корж остудити, вилити злегка остиглий шоколадний крем, дати трохи стабілізуватися, прикрасити ягодами.