Бархатистий кавово-шоколадний кекс

Як зробити Бархатистий кавово-шоколадний кекс рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Мука – 220 р
Яйця -2 шт
Масло рослинне – 80 мл
Цукор тростинний – 135 р
Вершки 33% – 150 мл
Кава розчинна – 1 ст. л.
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Сіль – 1/2 ч. л.
Сода – 1 ч. л.
Шоколад – 45 р
Для подачі:
Вершки 33% – 100 г
Ягоди – опціонально

Бархатистий кавово-шоколадний кекс покроковий рецепт

1. Вершки з кавою доводимо до кипіння, розмішуємо, остуджуємо. Яйця збиваємо з цукром до розчинення останнього. Вливаємо охолоджені вершки і перемешиваем.
2. змішуємо Борошно з сіллю, содою і розпушувачем, додаємо в тісто, довго не перемішуємо, лише до об’єднання інгредієнтів. Вливаємо олію, перемішуємо і додаємо рубаний шоколад.
3. Виливаємо тісто у форму для кексу, випікаємо при 180° 45 хвилин, остуджуємо. Вершки для подачі збиваємо до щільності, наносимо ложкою на кекс, прикрашаємо ягодами. Приємного апетиту!