Батончики гранола з вівсяними пластівцями, бананом та мигдалем

Чудовий простий рецепт, розробляла спецом для шкільно-садовського харчування. Як зробити Батончики гранола з вівсяними пластівцями, бананом і мигдалем в домашніх умовах рецепт простий.

Інгредієнти

На 1/2 листа нам знадобиться:

— пластівці вівсяні 300 р
— мигдаль 100 г
— родзинки 100 г
— сироп цикорію/топінамбура 100 р
— стиглий банан 1 шт
— олія оливкова 30 г
— лимонний сік 20 р
— мікс спецій кориця-гвоздика-імбир або кориця 1 ч. л.
— сіль 1/3 ч. л.

Батончики гранола з вівсяними пластівцями, бананом і мигдалем покроковий рецепт

1. Половину вівсянки смолем в борошно в блендері. Подрібнити мигдаль у велику крихту. З’єднаємо разом сухі інгредієнти: змелене і цільну вівсянку, подрібнений мигдаль, родзинки, спеції. У комбайні/блендері зіб’ємо банан, масло, сироп, лимонний сік. З’єднаємо мокрі і сухі інгредієнти, вымешаем ложкою, дамо постояти 5 минут.
2. Викладемо на застелений силіконовим килимком духовки деко і щільно утрамбуємо масу мокрими руками шаром близько 1 см (вийде приблизно 1/2 дека).
3. За бажанням можна намітити місця розрізу лопаткою. Поставимо випікатися в розігріту до 175С духовку на 20 хвилин. Дамо граноле охолонути, після разрежем ножем/лопаткою на батончики. Ідеально робити відразу подвійну порцію – на цілий противень.