Білкове тістечко Павлова з кремом з кисломолочного сиру простий рецепт в духовці. З днем народження, мій дорогий 🤍 Ну і як же тут обійтися без рецепта улюбленого десерту іменинника?) Знаменита Павлова, ніжна, витончена і білосніжна.
Інгредієнти
На 10 штук вам знадобиться:
✔️Білок яєчний 120 р
✔️Цукор 240 р
✔️Сік лимона 1 ч. л.
✔️Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
Для крему:
✔️Сирний сир 200 р
✔️Вершки 33% 50 мл
✔️Цукрова пудра 40 р
Ягоди для прикраси
Білкове тістечко Павлова з кремом з кисломолочного сиру покроковий рецепт
1. Готувала на цей раз на основі швейцарської меренги. На середній вогонь поставити сотейник з водою. Білки і цукор скласти в жаростійку чашу і перемішати. Чаша торкатися води не повинна. Як тільки вода в сотейнику закипить, поставити зверху білки з цукром. І, помішуючи масу, дочекатися повного розчинення цукру, піде на це хвилин 5-7.
2. Щоб перевірити, що цукор повністю розчинився, перетріть масу між пальців, якщо крупинок немає, то можна знімати з лазні. Перелити білки в діжу міксера і почати збивати на високій швидкості міксера до щільних пік. В середині збивання додати лимонний сок.
3. В кінці додати крохмаль і перемішати силіконової лопаткою або міксером на низькій швидкості. Перекласти меренгу в кондитерський мішок з насадкою (у мене закрита зірка 10 мм) і відсадити на деко застелений пергаментом «гніздечка».
4. Сушити тістечка в заздалегідь розігрітій духовці близько години/півтори при температурі 80-90 градусів. Готові тістечка легко відходять від пергаменту. Для крему змішати добре охолоджений сирний сир, вершки і пудру. Всі добре збити і відсадити у заглиблення, прикрасити ягодами.