Білий хліб на залишках закваски

Смачний спосіб утилізації залишків закваски. Білий хліб на залишках закваски простий рецепт.

Інгредієнти

На 2 шт невеликі булочки

290 гр пшеничного борошна
145-200 гр води
130 гр залишків закваски
23 гр цукру
12 гр вершкового масла
6 гр солі
3 гр соди

Білий хліб на залишках закваски покроковий рецепт

1. Змішайте закваску, борошно, соду і 145 гр води до однорідності, накрити і залишити на 20-30 хвилин. Через 20-30 хвилин: Вмішати цукор, масло, сіль. За необхідності додати ще води, вимісити до эластичности.
2. Перекласти в контейнер, накрити і залишити на ~3 години до збільшення в 2 рази. Зробити 1-2 обминки з інтервалом 30-40 хвилин. Через 3 години: Розділити, сформовать, укласти в розстоєчні корзинки.
3. Накрити і залишити на 2,5 години до збільшення в 1,5-2 рази. Через 2,5 години: Надрізати, випікати при 250°С з парою 10-15 хвилин, далі при 220°С 15-20 хвилин без пара.