Як зробити Білий хліб цегла кишинівський рецепт простий. Ось що точно було добре в СРСР – це хліб. Наприклад, ця буханець білого, смачного, ароматного з хрусткою скоринкою і пухнастим м’якушкою. До нього так і проситься трохи олії, варення і обов’язково склянку міцного чаю зі слоном на упаковці….
Інгредієнти
На 1 форму Л-7 або 2 Л-11
Опара:
205 гр теплої води
150 гр пшеничного борошна 2 сорту
5 гр пресованих дріжджів
Змішати, накрити і залишити на 3 години при 24-26°С.
Тісто:
355 гр вся опара
200 гр пшеничного борошна 2 сорту
170 гр теплої води
150 гр пшеничного борошна 1 сорту
7,5 гр солі (я кладу більше)
Білий хліб цегла кишинівський покроковий рецепт
1. Змішати, вимісити до гладкості, накрити і залишити на 1,5-2 години до збільшення в 2 рази при кімнатній температурі. Через 1,5-2 години: Сформувати і укласти в змащену вершковим маслом форму.
2. Накрити і залишити на 40-50 хвилин до збільшення в 1,5-2 рази. Через 40-50 хвилин: Випікати при 250°С з парою 15 хвилин, далі при 220°С без пари ще 30 минут.
3. На останні 5 хвилин я виймаю з форми і вмикаю конвекцію для більш рівного кольору корочки.