Борщова заправка в зиму в банках з буряками, помідорами та капустою пальчики оближеш простий рецепт домашній. Кожен рік дублюю цей рецепт, тому що він крутий 🔥 Це дійсно выручалка, коли немає часу або просто лінь готувати. Прийшли припустимо з роботи, розігріваєте бульйон кладете банку заготовки-борщу, доводите до кипіння, досаливаете за смаком і кладете улюблені спеції… всі смачний обід або вечеря готова, з мінімумом вашого часу і дій.
Інгредієнти
• картопля-3 кг
• помідори-3 кг
• капуста-2 кг
• болгарський перець-0.5 кг.
• буряк-800 гр.
• морква-800 гр.
• цибуля-800 гр.
• рослинна олія-0.5 літра.
• оцет-80 мл 6 або 9 %
• цукор-60 гр.
• сіль крупна не йодована – за смаком.
Борщова заправка в зиму в банках з буряками, помідорами та капустою покроковий рецепт
1. Картоплю нарізаємо кубиками, моркву і буряк натираємо на тертці, цибулю дрібно нарізаємо, помідори пропускаємо через м’ясорубку, капусту шаткуємо, перець нарізаємо не сильно дрібно. ⠀ Цибулю обсмажуємо на олії, додаємо моркву і буряк, перемішуємо і тушкуємо 10 минут.
2. Потім кладемо перець, помідори, сіль і цукор, перемішуємо, кладемо картоплю ще раз перемішуємо, зверху викладаємо шар капусти, та НЕ перемішуючи, варимо 30 хвилин на середньому вогні. ⠀
3. Через 30 хвилин, перемішуємо вливаємо оцет, ще раз перемішуємо і варимо ще 30 хвилин. Орієнтуйтеся по готовності картоплі. ⠀
4. Розкладаємо заготовку по гарячих стерилізованим банкам, закриваємо кришками і перевернувши гору вдень, закутуємо пледом до повного охолодження. ⠀
5. Заготівля з борщу готова, ви зрозумієте як це зручно, всі хто дізнався цей рецепт у мами підсіли на него.
Відео рецепт 👇