Булочки бріош з кремом масляним з мигдалем

Як смачно зробити Булочки бріош з кремом масляним з мигдалем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто
Молоко – 200 мл
Вершкове масло – 40 г
Дріжджі сухі – 11 р
Борошно – 390 р
Цукор – 60 г
Яйце – 1 шт.
Ванільний цукор – 1 пакетик

Начинка
мигдальна Борошно – 100 г
Масло вершкове – 110 р
Цукор – 100 г
Яйце – 1 шт

Додатково
Жовток – 1 шт.
Молоко – 1 ст. л
Цукрова пудра
Пелюстки мигдалю

Булочки бріош з кремом масляним з мигдалем покроковий рецепт

1. В тепле молоко додаємо дріжджі, борошно (1 ст. л), цукор (1 ст. л), добре перемішуємо, накриваємо серветкою і рушником, залишаємо на 10 хвилин. Підійшла опару перелити в миску, додаємо розм’якшене вершкове масло, яйце, цукор, ванільний цукор, добре перемешиваем.

2. Поступово просіваємо борошно і замішуємо тісто. Накриваємо рушником, ставимо в тепле місце на 1-1,5 години. Я ставила в духовку розігріту до 30С на 1 годину. Для начинки змішуємо розм’якшене вершкове масло, мигдалеву борошно, цукор і яйце. Тісто розгортаємо в тонкий прямокутний пласт. Викладаємо начинку, розподіляємо на 2/3 теста.

3. Складаємо тісто як на відео – спочатку частина без начинки, потім з начинкою. Трохи розкачуємо вийшов прямокутник і нарізаємо тонкими смужками уздовж. Кожну смужку згортаємо, кінець загортаємо і ховаємо. Накриваємо булочки рушником, ставимо підходити в тепле місце на 30 хвилин. Жовток змішати з молоком, змащуємо кожну булочку і присипаємо пелюстками мигдалю. Випікаємо 15-20 хвилин при 180С Готові і трохи остиглі булочки присипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇