Булочки, рогалики з заварним кремом

Як зробити Булочки, рогалики з заварним кремом рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто
150 мл молока
75 г цукру
5 г ван.цукру
75 г сл.масла
2 яйця(1 жовток залишити на мастило)
18 р пресів.дріжджів
0,5 ч. л. солі
450 г просіяного борошна(+/-)

Крем
350 мл молока
1 яйце
75 г цукру
35 г кукурудз.крохмалю
1 ст. л. лимон.соку

Всі продукти, в т. ч. і крем, кімнатної tº ☝

Булочки, рогалики з заварним кремом покроковий рецепт

1. Опара:в молоці (38ºС) розпустила дріжджі з 1 ч. л. цукру (із заг. к-сті), додала 4 ст. л. борошна (із заг. к-сті), перемішала до однорідності, прибрала під плівку на підйом. ⠀ Перемішала яйця, сіль, цукор, ван. цукор, масло, поєднала з готової опарою, перемішала до однорідності. Додала борошно (не всю відразу, залишаю пару. ложок). Перемішала ложкою. На стіл висипала решту борошна, замісила тісто (7 хв). ⠀
2. Тісто виклала в змащену раст. маслом ємність, прибрала під плівку на підйом. Через хвилин 40 зробила обминку, прибрала на підйом. ⠀ Тісто подкатала в рулет, розділила на 12 частин. Кожну подкатала в кульку, залишила під плівкою на 10 хв. Кожен кульку розкрутила в коржик, перевернула гладкою стороною вниз. Формування: корж знову розкатала качалкою в довжину. І з її ж допомогою надала коржику форму треугольника.
3. На широкий край виклала 1 ч. л. крему, накрила начинку тістом, защипнула краю, інший вільний край тесту (починаючи від місця защипи) порізала на смужки, згорнула рогаликом. Кінчики повинні бути під низом. Рогалики виклала на деко застелений, накрила плівкою, дала час на расстойку.
4. Після змастила розведеним жовтком з 2 ч. л. води. Випікала при t 180 ° С ≈17 хв. Дивіться по своїй духовці! ⠀ Крем готувала, коли поставила тісто на підйом: до яйцю додала 50 мл молока, перемішала до однорідності. Додала цукор, перемішала. Додала крохмаль ч/сито, перемешала.
5. Молоко (300 мл) довела до кипіння, тонкою цівкою ввела в суміш, при цьому постійно помішуючи віночком. Сотейник з масою поставила на вогонь нижче середнього, при постійному помішуванні (віночком) довела до загустіння і кипіння, т. е. до перших булек. Потримала ще 30 сек. Прибрала з вогню, додала сік, перемішала, накрила плівкою в контакт до остывания.