Булочки з листкового дріжджового тіста

Листкові булочки, схожі на круасани, готуються просто з доступних інгредієнтів, ніжні, повітряні, легкі, м’які і дуже-дуже смачні! Можна готувати їх з начинкою з вареного згущеного молока, шоколаду, густого повидла, сиру. Як зробити Булочки з листкового дріжджового тіста рецепт простий.

Інгредієнти

На 12 шт.
320 г Борошно (+/-)
Молоко 145 р
Яйце 1 шт.
Цукор 40 г
Сіль 1/2 ч. л.
Дріжджі пресовані 12 г ( сухі 4 г)
Масло вершкове 20 р

Додатково:
90 г Масло вершкове (для прошарування)
Яйце для змащування

Булочки з листкового дріжджового тіста покроковий рецепт

1. У теплому молоці розчинити дріжджі, додати цукор, сіль, яйце, розмішати. Всипати просіяне борошно, розмішати, додати м’яке вершкове масло, замісити гладке, еластичне тісто. Готове тісто розділити на 9 рівних частин. Кожну частину округлити, накрити плівкою, залишити на 10-15 хвилин. Потім кожну частину розкачати в круглий коржик d 18-20 см, припыляя борошном робочий стіл і тесто.

2. Далі кожну корж змастити вершковим маслом і складати стопкою одну на іншу. Останній корж маслом не змазувати! Стопку коржів загорнути в плівку, покласти на тарілку, прибрати в морозильну камеру на 30 -40 хвилин( у мене 40 хвилин лежала тісто). Далі стіл і стопку коржів присипати борошном, розкотити в один великий круг d 40-42 см.

3. Нарізати на 12 сегментів, кінець кожного трохи прокатати качалкою, щоб кінчик був тонше, згорнути в рулет. Готові заготовки покласти на деко, застелене папером для випічки кінчиком вниз, накрити плівкою, дати подойти.

4. Підійшли булочки змастити збитим яйцем. Випікати при t 190 15-17 хвилин до рум’яності. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.