Як зробити Булочки жайворонки рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Для спонжа/ опари:
• тепла вода( 30С) – 200 мл
• цукор – 40 г
• дріжджі свіжі – 10г
• пшеничне борошно вищого сорту – 70г
⠀
Сироп:
• цукор – 20 р
• заварений чорний чай – 50 мл
⠀
Для тіста:
• Мед -40 р
• сіль – 8 г
• соняшникова олія – 60 г
• пшеничне борошно вищого сорту – 400 р
• цедра ½ лимона (необов’язково)
• 0,5 ч. л. куркуми
темний родзинки без кісточок – 10 шт.
Булочки жайворонки покроковий рецепт
1. Змішати все для спонжа і залишити на 30-40 хвилин. Поки не з’явиться пухнаста шапочка з дріжджів. ⠀ Тісто: в опару додати всі інгредієнти. Додати води при необхідності (у мене пішло трохи більше води). Тісто щільне трохи м’якше, ніж на бублики. Заміс до ознак гладкості. Довго місити не потрібно і навіть шкідливо. ⠀
2. Бродіння -2-2,5 години з 1 обминкой через 40 хвилин від початку бродіння. Тісто виросте 2 рази. ⠀ Готове тісто розділити на шматочки по 50 гр. Розкачати в джгут, згорнути у вузлик, зробити виделкою хвостик, вставити оченята і сформувати дзьобик. ⠀
3. Розстойка – приблизно 30 -50 хвилин або трохи більше. Жайворонки стануть дуже ніжними і м’якими. ⠀ Змастити сиропом. ⠀ Випікати при 200С в розпеченій духовці 15 хвилин. Краще з парою – будуть м’якші. Готові булочки накрити полотенцем.
Відео рецепт 👇