Черемховий торт

Ніколи раніше не готувала Черемхового торт. В магазині побачила борошно з черемхи вирішила по-експериментувати. Понишпорила купу інформації і знайшла один рецепт який мене зацікавив. Відпрацювала його, внесла невеликі корективи і хочу зараз поділитися з вами цим неймовірно смачним тортом.

Інгредієнти

150 гр борошно черемхова
160 гр пшеничне борошно
180 гр яйця
4 гр сода харчова
160 гр цукор
20 гр сік лимона
55 гр масла ( розтопити)
250 г сметана ( у мене 30%)

Крем:
600 гр сметана 30% ХОЛОДНА
150 гр сливки33-35% ХОЛОДНІ
90-100 гр цукрова пудра (тут за смаком)

Черемховий торт покроковий рецепт

1. 1. Черемхове борошно з’єднати зі сметаною , накрити в контакт і прибрати в холодильник мінімум на 1 годину ( можна на ніч).
2. Змішати всі сухі інгредієнти.
3. Яйця збити з цукром до збільшення об’єму та пишності.
4. Ввести ,замочену раніше, черемухо – сметанную суміш, перемішати.
5. Ввести лимонний сік , перемішати.
6. Ввести сухі інгредієнти, перемішати.
7. Додати масло, всі перемешать.

2. Розкласти по формах (у мене 16d) вийшло 2 тортика.
Можна використовувати 22-24d (один торт).
Випікати при 170° близько 40-45 хв (все залежить від потужності вашої духовки).

3. Крем.
З’єднати всі інгредієнти в деже міксера і збити до пишноти і стійкості крема.

4. Збірка
Розрізати бісквіт на 3 коржа.
Кожен корж просочити сиропом (у мене вода+ цукор).
Змастити кремом.
Повторити.
Прикрасити за желанию.

Відео рецепт 👇