Черепашки фаршировані рікоттою з кремовим соусом простий рецепт.
Інгредієнти
25 сирих черепашок (можна без глютену)
1 упаковка твердого тофу (400гр)
1 ст сирого мигдалю
1/2 ч. л. солі
4 ст. л харчових дріжджів
1/2 ст. л часникової приправи
1/2 ст. л. цибулевої приправи
1/4 ч. л перцю
3 ст нарізаного шпинату
1/2 ст мигдального молока (без цукру)
⠀
Гарбузовий соус:
1 маленька гарбуз або Баттернат Сквош
1/4 ст сирих кешью
1 ст мигдального молока (без цукру)
1 / 2 ст води
1 ч. л солі
1/2 ч. л перцю
1/4 ст харчових дріжджів
1 1/2 ст. л томатної пасти
1 ч. л. часникової приправи
Черепашки фаршировані рікоттою з кремовим соусом покроковий рецепт
1. ️1. Розігрійте духовку до 200°С.
2. Приготуйте пасту по інструкції на упаковці. Злийте і залиште.
️3. Розріжте гарбуз навпіл, приберіть насіння і зріжте шкірку, покладіть гарбуз на деко, покрите пергаментом і запікайте 25 мин.
2. Приготуйте пасту по інструкції на упаковці. Злийте і залиште.
️3. Розріжте гарбуз навпіл, приберіть насіння і зріжте шкірку, покладіть гарбуз на деко, покрите пергаментом і запікайте 25 мин.
2. РІКОТТА:
1. Поставте каструльку з водою закипати, відправте мигдаль в киплячу воду і варіть 2 хвилини.
2. Злийте мигдаль в друшляк і відразу ж остудіть промивши холодною водою. Відправте їх сохнути на паперовий рушник.
3. Зніміть шкірку з мигдалю і відставте.
4. Дістаньте тофу з упаковки і загорніть в паперовий рушник і притисніть його на 20 сек., щоб вийшла зайва вода.
5. Помістіть В блендер тофу, очищений мигдаль, харчові дріжджі, мигдальне молоко, приправи, сіль, перець. Збивайте 1-2 хвилини, поки не зникнуть скибочки. Текстура буде груднястій, це нормально. Додайте більше мигдального молока, якщо потрібно.
6. У сковороду покладіть шпинат з 1 ст. л води на 1 хв, дайте йому припуститься.
7. З’єднайте рікотту і шпинат, добре перемішайте, додайте сіль приправи, якщо нужно.
1. Поставте каструльку з водою закипати, відправте мигдаль в киплячу воду і варіть 2 хвилини.
2. Злийте мигдаль в друшляк і відразу ж остудіть промивши холодною водою. Відправте їх сохнути на паперовий рушник.
3. Зніміть шкірку з мигдалю і відставте.
4. Дістаньте тофу з упаковки і загорніть в паперовий рушник і притисніть його на 20 сек., щоб вийшла зайва вода.
5. Помістіть В блендер тофу, очищений мигдаль, харчові дріжджі, мигдальне молоко, приправи, сіль, перець. Збивайте 1-2 хвилини, поки не зникнуть скибочки. Текстура буде груднястій, це нормально. Додайте більше мигдального молока, якщо потрібно.
6. У сковороду покладіть шпинат з 1 ст. л води на 1 хв, дайте йому припуститься.
7. З’єднайте рікотту і шпинат, добре перемішайте, додайте сіль приправи, якщо нужно.
3. ГАРБУЗОВИЙ СОУС:
Запечену гарбуз відправте в блендер разом з усіма інгредієнтами для соусу і збийте до однорідної маси. Додайте більше рідини і приправи, якщо нужно.
Запечену гарбуз відправте в блендер разом з усіма інгредієнтами для соусу і збийте до однорідної маси. Додайте більше рідини і приправи, якщо нужно.
4. ЗБИРАЄМО:
1. Візьміть форму для випічки, вилити половину соусу, рівномірно розподіліть.
2. Акуратно почніть готові черепашки рікоттою і складіть їх в сковороду з соусом.
3. Розігрійте духовку до 180°С і запікайте 15-20 хв.
4. При подачі полийте соусом, що залишився, присипте свіжою зеленню, чілі пластівцями!
1. Візьміть форму для випічки, вилити половину соусу, рівномірно розподіліть.
2. Акуратно почніть готові черепашки рікоттою і складіть їх в сковороду з соусом.
3. Розігрійте духовку до 180°С і запікайте 15-20 хв.
4. При подачі полийте соусом, що залишився, присипте свіжою зеленню, чілі пластівцями!