Червона риба лосось у вершковому соусі з картопляним пюре на сковороді простий рецепт.
Інгредієнти
лосось у мене форель 800 гр
сік апельсина 2 столові ложки
картопля 1 кг
лук 1-2 шт
часник 3-4 зубчики
сметана 400 гр
сир 150 грам у мене Грюєр
масло вершкове 80 гр
молоко 100-150 мл
сіль, перець , спеції для риби
Червона риба лосось у вершковому соусі з картопляним пюре покроковий рецепт
1. Рибу нарізаємо на порції і маринуємо: масло рослинне, сіль, перець, спеції для риби. Залишаємо на 20-30 хв. Обсмажуємо на сильному вогні, попередньо изваляв в борошні. До золотавості по 3-4 хвилини з кожного стороны.
2. Готуємо соус: на топленому маслі обсмажуємо цибулю і часник до рум’яного кольору. Славімо невеликий вогонь, додаємо гарячої води 100-150 грам, сметану, солимо і перчимо, добре перемішуємо і тушкуємо соус 2-3 хв постійно помешивая.
3. Викладаємо рибу в соус, посипаємо натертим сиром, зеленню, накриваємо кришкою і тушкуємо 5-8 хвилин. Картоплю відварюємо, попередньо посадивши воду.
4. Зливаємо, але залишаємо 50-80 грамів картопляного води. Додаємо масло, тепле молоко і добре толкем.
5. Що б було пишне пюре , збиваємо його міксером на великій швидкості 😃
Відео рецепт 👇