Чізкейк Мед Смородина Ваніль

Неймовірна гра текстур… вологий бісквіт, ніжний чізкейк і мус 🤩 Чізкейк Мед Смородина Ваніль простий рецепт.

Інгредієнти

🍯 Медовий бісквіт 16 см з вирівняною верхівкою.

Чізкейк. Діаметр кільця 18 см🔻:
⁃ 400 гр сирний сир
⁃ 70-80 гр цукор ⠀
⁃ 5 гр кукурудзяний крохмаль ⠀
⁃ 2 яйця С1 (~100 гр)
⁃ 100 гр сметана 15% ⠀
⁃ ванільна паста/есенція або замінити 10 гр цукру ванільний

Ніжний мус «чорна смородина»:⠀
⁃ 80 гр чорна смородина (у мене заморожена)
⁃ 10-20 гр цукор. Тут по вашому смаку, якщо хочете більше кислинки, 10 гр
⁃ 3 гр желатин 190-210 блюм (для порошкового + 15 гр вода)
⁃ 50 гр молоко ⠀
⁃ 60 гр білий шоколад ⠀
⁃ 50 гр вершки 33-35%⠀

Чізкейк Мед Смородина Ваніль покроковий рецепт

1. Чізкейк. Рекомендую використовувати сир кімнатної температури, з ним легше працювати. З’єднуємо всі крім яєць і з’єднуємо в однорідну масу. Далі по одному додаємо яйця. Не збиваємо, а з’єднуємо до однорідної консистенції👌🏻 Дно кільця щільно обертаємо фольгою і відразу ставимо його на поверхню, де будете печь.

2. Я печу в додатковій формі з товстим дном. «Збираємо» конструкцію як на попередньому відео, корж всередині. Відправляємо випікати при 110-120*С на ~ 50-70 хв. Час і температура для чізкейків – це досить індивідуальні для кожної цифри духовки.

3. Готовність чізкейку перевіряємо за ущільненим бортикам і тремтячою як пудинг серединці. Після готовності остуджуємо спочатку при кімнатній температурі, потім в холодильнику. Він саме в ущільниться холоде.

4. Ніжний мус «чорна смородина»:⠀
Замочуємо желатин у воді. У сотейнику варимо смородину з цукром до м’якості, НЕ уварювати, пробиваємо блендером в пюре, залишаємо поки що. Заливаємо шоколад гарячим молоком або молоко з шоколадом нагріваємо в мікрохвильовці, важливо домогтися однорідної текстури, можливо знадобиться занурювальний блендер.

5. Розводимо в цій гарячій масі желатин. Далі з’єднуємо зі смородиновим пюре. Збиваємо вершки до м’яких піків і з’єднуємо обидві маси. Готово, виливаємо поверх охолодженого чізкейку. Даємо застигнути і…

Відео рецепт 👇