Домашній Київський торт з кремом Шарлот

Той самий смак, який перенесе в дитинство 🤍 Як смачно зробити Київський торт з кремом Шарлот простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Коржі:
(на 2 коржа D 16 см)
Білки 200 гр ( від 6 С0)
Цукор(1) 50 гр
Борошно 50 гр
Цукор (2) 225 гр
Кешью 180 гр
Ванілін

Крем Шарлотт:
Жовтки-6 шт
Цукор 150 гр
Молоко 180 мл
Масло вершкове 275 гр
Ванілін
Коньяк 1 ст л
Какао 2 ст л

Домашній Київський торт з кремом Шарлот покроковий рецепт

1. Корж:
Кешью підсушуємо в духовці при температурі 150 градусів 15-20 хвилин. Після цього дробимо горіхи в блендері імпульсами. Додаємо до них просіяне борошно і Цукор (2). Перемішуємо. У суху і не жирну чашу відвідуємо білки. Білки кімнатної температури збиваємо до стану піни. В 2 прийоми додаємо Цукор (1) і ванілін, постійно збиваючи. Необхідно домогтися стану гладкою меренги і маса не повинна стікати при русі миски.
2. На це піде 5-6 хвилин. Після цього в три прийоми вводимо сухі інгредієнти. Перемішуємо до однорідності, лопатою рухами знизу вгору. Сильно не перемішуйте, інакше суміш опаде. Духовку нагріваємо до 150 градусів. Деко застеляємо пергаментом. І в кільця для випічки викладаємо тісто, залишаючи 2 ст л тесту отдельно.
3. Його треба буде викласти прямо на пергамент, маленький корж піде на обсипання. Якщо у вас немає 2 кілець однакового діаметра, то викладіть тісто за розміром кільця, а вже після випічки обріжте надлишки, так як при випіканні меренга збільшиться. Надлишки використовуйте так само для обсипання. Випікаємо або точніше сушимо коржі при температурі 120 градусів близько 2-2,5 часов.
4. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Коржі повинні добре просохнути. Після виключення, залиште до охолодження коржі в духовці. За допомогою ножа звільніть коржі від форми. І залиште стабілізуватися хоча б на 2-4 часа.

5. Крем Шарлотт:
Жовтки злегка збиваємо. Молоко і цукор змішуємо в сотейнику і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, дочекайтеся поки сироп закипить. Знімаємо з вогню і тонкої струменем, безупинно розмішуючи віночком, вводимо сироп до жовтків. Розмішуємо до однорідності, повертаємо крем назад в сотейник. Ставимо знову на вогонь, заважаємо і чекаємо як крем закипит.
6. Знімаємо з вогню, перелити в миску і накриваємо плівкою в контакт. Охолоджуємо до кімнатної температури. Масло кімнатної температури( це дуже важливо!) збиваємо з ваніліном до білого. Остиглий крем вводимо по одній ложці до маслу. Збиваємо до однородности.

7. Від крему відокремлюємо 2 ст ложки і відкладаємо їх для прикраси. Інший крем ділимо на дві частини. В одну додаємо коньяк для аромату. У другу вводимо какао і взбиваем.