Чорничний чізкейк з кулі з чорниці з випічкою в духовці

Чорничний чізкейк з кулі з чорниці з випічкою в духовці простий рецепт домашній.

Інгредієнти

Основа:
170 г борошна,
80 г холодного злив.масла,
50 г цукру,
1 жовток,
1-2 ст. л. крижаної води (за необхідності),
1/3 ч. л. солі,
1/2 ч. л. разрых.,
ваніль (за бажанням),

25 г розтопленого масла,
30 г молока.

Начинка:
400 г кисломолочного сиру,
100 г густого чорничного пюре (з 200 г ягід),
80 г цукру,
2 великих яйця,
14 г кукурудзяного крохмалю.
Продукти кімнат.темп.

Кулі:
250 г чорниці,
50 г цукру,
12 г кукурудзяного крохмалю,
Щіпка лимонної кислоти або 10 г соку.

Чорничний чізкейк з кулі з чорниці з випічкою в духовці покроковий рецепт

1. Змішати і перетерти руками або в блендері борошно, цукор, сіль, розпушувач і масло. Додати жовток. Повинна вийти крихта, збирається в грудки. За необхідності додати 1-2 ложки крижаної води. Висипати суміш на деко і запекти до золотистого кольору при 180 гр (+-20 хв). Пару раз перемешать.
2. Дати повністю охолонути. Крихту подрібнити в блендері. Додати молоко і розтоплене масло. Утрамбувати у форму 16-18 см, зробивши бортики. Прибрати в холодильник. Для чорничного пюре свіжу або заморожену чорницю уварити до густого стану. Можна пробити блендером.
3. Дати повністю охолонути. Розтерти лопаткою сир з цукром. Можна готувати начинку насадкою ‘весло’ на низьких обертах. Збивати не можна. Додати пюре і крохмаль. По одному ввести яйця, кожен раз розмішуючи. Вилити начинку на основу. На дно духовки поставити ємність з окропом (1л).
4. Готувати чізкейк на середньому рівні при 150 гр. 60-70 хв. Якщо духовка сильно рум’янить, готувати при 130-140 гр. Дати охолонути чізкейк у вимкненій духовці з трохи прочиненими дверцей.

5. Для кулі змішати ягоди з цукром, крохмалем і лимоном. Проварити до загустіння. Дати повністю охолонути. Вилити кулі на чізкейк і прибрати в холодильник на ніч для стабилизации.