Деруни з пастернаку

Як смачно зробити Деруни з пастернаку простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Деруни з пастернаку 😍 Готуємо сезонні овочі!

Інгредієнти

На три порції нам знадобляться:
пастернак-корінь — 2 шт
яйце — 2 шт С1
лук — півголівки
розмарин, часник, сіль і чорний перець — за смаком
масло рослинне для смаження + 1 ст. л.

Деруни з пастернаку покроковий рецепт

1. Корінь пастернаку ретельно миємо, очищаємо шкірку і натираємо на крупній тертці. Повинно вийти півтори склянки тертого кореня, не щільно утрамбованого. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо розмарин. Якщо є свіжий, використовуємо його, але можна взяти і сухий. Часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес. Змішуємо всі інгредієнти і додаємо яйца.
2. Ретельно перемішуємо масу і до неї додаємо одну столову ложку рослинного масла без запаху. Маса повинна бути як на картопляні деруни. Розігріваємо сковороду, можна смажити на олії або без, якщо у вас тефлонова сковорода.
3. Смажимо деруни на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору. Скоринка повинна бути ніжна, але всередині деруни не повинні бути сухими. Викладаємо деруни на паперовий рушник, щоб стекла олія. Подаємо зі сметаною і зеленню. Приємного аппетита!