Як зробити десерт тістечко Мільфей класичний з кремом рецепт простий. Знаю, дуже багато просили і чекали цей рецепт 😉 ділюся) Мельфей (дослівно у перекладі – «тисяча пелюсток») 😋 Карамелізовані листкові коржі в поєднанні ніжним кремом, і злегка кислими ягідками. ⠀ На відміну від Наполеона, тісто в цьому десерті залишається хрустким. ⠀ І ТАК, для тих, хто супер ледачий або боїться працювати з листковим тестом можна взяти просто покупне в магазині – виходить в рази швидше 💨 Я саме так і роблю, просто тому, що цей десерт будинку розлітається за лічені хвилини ⏰, а возитися з ним потрібно буде мінімум 1,5-2 дні.
Інгредієнти
ЛИСТКОВЕ!!! тісто – 3 пластинки (тобто 1 упаковка)
цукор – точної граммовки немає
свіжі ягоди
Для крему:
вершковий або вершково-сирний сир – 250 г
вершки 33 % – 180 р
білий шоколад – 200 г
Десерт тістечко Мільфей з кремом покроковий рецепт
1. Тісто розморозити при кімнатній температурі (40-60 хвилин знадобиться). Тісто розрізаємо на потрібні однакові за розміром частини (залежить від того, якого розміру тістечка в результаті ви хочете отримати). Нагрійте духовку до 230*. Наколіть тісто виделкою і рівномірно посипте цукровим піском Помістіть деко в духовку і відразу ж знизьте температуру до 190С.
2. Випікайте 8-10 хвилин. Потім переверніть тісто на іншу сторону (цукрових посипкою вниз) і Випікайте ще 10-15 хвилин до золотистого кольору (орієнтуйтеся на свою духовку). Дістати тісто з духовки і дати повністю охолонути. Обрізати краю. Для крему: вершки довести до кипіння, але не кип’ятити! Залити шоколад гарячими вершками, пробити блендером.
3. Поставити в холод на 2-3 години. Через цей час Сир трохи, додати до нього холодну шоколадну масу, збити ще раз. Перекласти в кондитерський мішок з круглою насадкою і відсадити крем на корж у вигляді кнопочок. Розкласти трохи ягід і прикрити другим шаром тіста. Повторити. Зверху можна залишити лише ягоди і цукрову пудру, або відсадити крем і прикрасити його ягодами 😋🤤