Кукурудзяні мафіни з лохиною і глазурю

Кукурудзяні мафіни з лохиною і глазур’ю з чебрецю простий рецепт. Цікавий, простий і привабливий варіант мафінів🌱 Лохину можна за традицією замінити на інші ягоди, свіжі або заморожені💜

Інгредієнти

-200 г борошна;
-150 г кукурудзяного борошна;
-1 ч л розпушувача;
-1 год л соди;
-щіпка солі;
-113 г розм’якшеного вершкового масла;
-300 г коричневого цукру;
-2 великих яйця;
-1 год л ванільного екстракту;
– 250 мл кефіру або питного йогурту;
-300 г малини (можна заморожену)

Для глазурі:
-100 г цукрової пудри;
-4 гілочки чебрецю;
-50 г цукру;
-50 мл води;

Кукурудзяні мафіни з лохиною і глазур’ю покроковий рецепт

1. розігрійте Духовку до 175 С; Форми для випікання маффінів вистеліть паперовими формами; У мисці змішайте борошно, кукурудзяне борошно, соду, сіль і розпушувач В окремій мисці масло збити з цукром до утворення пишної світлої маси (близько 3-4 хвилин)
2. Вмішати яйця по одному, кожен раз ретельно вимішуючи; Після вмішати борошняну суміш і кефір в два прийоми, спершу вмішуючи половину борошна, потім половину кефіру і т д. Вмішайте лохину; Викладіть тісто в підготовлені формочки для мафінів, заповнюючи їх на 3/4.
3. Випікаємо мафіни близько 20 хвилин, поки вони не покриються золотистою скоринкою, і встромлена в центр дерев’яна паличка не буде виходити повністю сухий; Для глазурі помістіть воду, цукор і гілочки чебрецю в невеликий сотейник і прокип’ятіть на середньому вогні близько 4-5 хвилин, поки сироп злегка не загустеет.

4. Витягнути чебрець і остудити сироп; вийшов сироп Змішати з цукровою пудрою і прикрасити наші маффины.