Як приготувати дуже смачний Десерт трилече турецький рецепт простий. Це дуже популярний в Туреччині десерт. Вологий бісквітний торт із карамельним смаком і молочної просоченням. Обов’язково спробуйте ! ⠀
Інгредієнти
Я використовувала форму 35х25 див. Бажано використовувати форму з рівними краями, без нахилу. ⠀
БІСКВІТ⠀
■ 5 яєць ⠀
■ 250 г цукру⠀
■ 50 мл гарячої води⠀
■ 1 пакетик розпушувача⠀
■ 1 пак. ванільного цукру⠀
■ 50 г крохмалю⠀
■ 130 г борошна⠀
⠀
ПРОСОЧЕННЯ ⠀
■ 800 мл молока ⠀
■ 200 мл вершків 33%⠀
⠀
КРЕМ⠀
■ 350 мл вершків 33% (вершки попередньо охолоджені не менше 8 год)⠀
⠀
КАРАМЕЛЬ ⠀
■ 250 г цукру⠀
■ 2 ст л злив масла ⠀
■ 200 мл вершків 33%⠀
Десерт трилече турецький покроковий рецепт
1. Білки відділяємо від жовтків. До білків додаємо половину цукру за рецептом, ванільний цукор і збиваємо до піків. ⠀ ⠀ До жовтків додаємо другу половину цукру і перемішуємо. Вливаємо гарячу воду, перемішуємо. Додаємо крохмаль, розпушувач і борошно, перемішуємо. У кілька прийомів підмішуємо білки до желткам.
2. Спочатку перемішуємо тісто віночком, потім лопаткою. Відправляємо випікатися в розігріту до 180′ духовку. Готовність перевіряємо шпажкою.⠀ ⠀ Готовий бісквіт перевертаємо, знімаємо пергамент і остуджуємо. ⠀ ⠀ Для просочення змішуємо вершки і молоко і поливаємо остиглий бісквіт. ⠀ ⠀
3. Збиваємо вершки (віночки і ємність для збивання краще на 5 хвилин прибрати в морозилку) і розрівнюємо поверх бісквіта. Частина крему залишаємо в кондит. мішку для прикраси десерту. Прибираємо десерт в холодильник на 30 хвилин охолонути.⠀ ⠀ Для карамелі у посуді з товстим дном розтоплюємо сахар.
4. Як тільки зникли всі грудочки цукру, додаємо вершкове масло кімнатної температури і перемериваем. Як тільки масло розчинилося, ОБЕРЕЖНО додаємо частинами ГАРЯЧІ вершки (це дуже важливо).
5. Все перемішуємо і вимикаємо. Остуджуємо карамель, поливаємо десерт, робимо смужки з залишків крему та з допомогою дерев’яної шпажки робимо візерунки.⠀ ⠀ Прибираємо десерт в холодильник на 6-8 годин. Нарізаємо гарячим ножом.