Долма з капусти і фаршу

Як смачно зробити Долма з капусти і фаршу простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Приготуємо неймовірно смачну і ароматну долму (տոլմա)! Річна або овочева долма: популярне страв вірменської кухні поряд з долмой з виноградного листя! Чи можна сказати голубці і фаршировані овочі в одному блюді!

Інгредієнти

📍1 великий качан капусти (2кг),
📍2-3 помідора,
📍1 баклажан
📍2-3 перцю,
📍1 кабачок, (класичний варіант вірменської долми він не входить, але останнім часом я фарширую для долми і кабачок),
📍50г вершкового масла.

❇️Для фаршу:
📍1,5 кг яловичини бажано пожирніше, (або можна додати 100 г свинячого сала для того щоб фарш був соковитим і ніжним),
📍1 кавова чашка рису,
📍зелень: кінза, петрушка, кріп, фіолетовий базилік, цитрон),
📍1/2 склянки води (фарш не повинен бути сухуватим).
📍сіль, чорний мелений перець, солодка паприка за смаком.

❇️Для соусу
📍1-2 великих цибулі,
📍200-300г тертих помідорів,
📍2ст ложки томатної пасти.

Долма з капусти і фаршу покроковий рецепт

1. Капусту порізати навпіл, зрізати качан і зварити в підсоленій воді до напівготовності. З помідорів, перців і баклажанів вирізати серцевину утворюючи кишеньки для фаршу. Для соусу на вершковому маслі обсмажити цибулю з протертими помідорами і додати томатну пасту.

2. Нафарширувати приготовані овочі, також загорнути в капустяне листя фарш. Голубці повинні бути не дуже великі. Застелити дно каструлі капустяними листками, і по колу щільно викласти голубці. На кожен шар голубців викласти шар соуса.

3. Останнім шаром викласти фаршировані баклажани, перець, кабачки і помідори. Знову змастити соусом. Зверху викласти шматочки вершкового масла, притиснути тарілкою , залити водою і закрити кришкою. Готувати на маленькому вогні протягом 1,5 години, до готовності овощей.

4. Долма (տոլմա) виходить неймовірно смачною і ароматною! Просто пальчики оближеш! 👍😋 Це традиційне блюдо всіх вірменських застіль поряд з долмой з виноградного листя! Обов’язково спробуйте, Вам точно сподобається!

Відео рецепт 👇