Кіноа з куркою, шпинатом, бананами та квасолею

Як смачно зробити Кіноа з куркою, шпинатом, бананами і квасолею від Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. МИСКА З КІНОА З КУРКИ В МАРИНАДІ “МОДЖО” ЗІ ШПИНАТОМ, БАНАНАМИ, ЧОРНОЮ КВАСОЛЕЮ І КРЕМОМ “МОДЖО”.

Інгредієнти

Соус Моджо:
2 пучка петрушки, без стебел
2 пучка кінзи, видалити нижню частину стебел
1 невеликий халапеньо або серрано, без плодоніжок і насіння
2 зубчики часнику
Цедра і сік 3 лаймів
2 столові ложки меду або агави
3 столові ложки яблучного оцту
3 столові ложки оливкової олії або масла авокадо
Кошерна сіль

Збірка:
1 фунт курячих стегон без кісток і шкіри
5 унцій шпинату
2 зубчики часнику, подрібненого
2 стиглих банана, очищених і нарізаних по діагоналі на 1-2 шматочка
Рослинне масло для смаження
½ білої цибулини, дрібно нарізаної
1 банка чорної квасолі вагою 15 унцій
½ склянки сметани або мексиканських вершків
Кошерна сіль
Листя кінзи для сервірування
Маринований червоний лук, для подачі
Запашні пепитас, для подачі

Кіноа з куркою, шпинатом, бананами і квасолею покроковий рецепт

1. Соус Моджо: додайте всі інгредієнти в блендер і збийте до отримання однорідної маси. Спробуйте і відрегулюйте приправу, додавши більше солі, оцту або меду по мірі необходимости.
2. Соус повинен вийти пухким, але не рідким і рідким. Залиште ½ чашки соусу і відкладіть в сторону. Викладіть курку в неглибоку форму для запікання. Полийте соусом, що залишився курку і перемішайте, щоб рівномірно покрити. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на годину, максимум на ночь.
3. Mojo Crema: У невеликій мисці змішайте решту ½ склянки соусу mojo зі сметаною і приправте сіллю і соком лайма за смаком. Курячі стегна: Розігрійте духовку до 375F (190C). Дістаньте курку з холодильника і перекладіть на деко, витираючи як можна більше надлишків маринада.
4. Залиште при кімнатній температурі приблизно на 20 хвилин. Покладіть курку в духовку для запікання на 18-22 хвилини, поки курка не буде прожарена і не досягне температури 165F (74C). Дайте курячої грудки постояти близько 5 хвилин, перш ніж перекласти на обробну дошку і нарізати невеликими кусочками.
5. Банани: Налийте приблизно ½ дюйма масла у велику сковороду з високими стінками і поставте на середній вогонь. Як тільки олія нагріється, покладіть в нього 1 скибочка подорожника. Якщо воно швидко пузириться, значить, масло готове. Якщо ні, видаліть подорожник, дайте маслу нагрітися і повторіть попытку.
6. Працюючи порціями, акуратно покладіть половину бананів в гаряче масло і обсмажуйте протягом 1-2 хвилин. Часто помішуйте, так як банани виділяють багато крохмалю і можуть прилипнути до дна. Як тільки банани підрум’яняться, зменшіть вогонь до середньо-низького, акуратно переверніть і готуйте, поки нижня сторона не стане золотисто-коричневой.
7. Перекладіть на тарілку, застелену паперовою серветкою, і дайте охолонути, приправивши дрібкою солі. Повторіть з рештою бананами. Чорна квасоля: Вилийте більшу частину масла з великої сковороди і поверніть на середньо-низький вогонь. Додайте нарізану цибулю в сковороду і готуйте близько 5 хвилин, поки він не стане м’яким і прозрачным.
8. Додайте квасолю і рідина в сковороду, посоліть і збільште вогонь до середнього. Готуйте, часто помішуючи, поки рідина не зменшиться приблизно наполовину, близько 5 хвилин. Накрийте, щоб зберегти тепло, поки ви готуєте шпинат, Шпинат: Поки квасоля вариться, налийте столову ложку масла в другу велику сковороду на середньому огне.
9. Додайте часник і готуйте близько 1 хвилини, до появи аромату. Додайте кілька жмень шпинату, перемішуючи, щоб він покрився часником і оливковою олією, і продовжуйте додавати шпинат, поки він готується. Посипте сіллю і часто помішуйте, приблизно 2-3 хвилини, поки шпинат не завянет.
10. Спробуйте і приправте сіллю, якщо потрібно. Щоб зібрати, розігрійте кіноа в мікрохвильовій печі і розділіть по тарілках. Викладіть в кожну миску шпинат, велику ложку чорної квасолі, кілька бананів і курку. Збризніть все кремом mojo crema і посипте листям кінзи і маринованим червоним луком.